CHAMPAGNE-FEIRING: Chelsea-spillerne kunne sprette champagnen etter triumfen på Wembley. Foto: PAUL CHILDS / Reuters

Mjelde og Thorisdottir ble cupmester: - Helt fantastisk

(Arsenal Women-Chelsea Ladies 1–3) Maren Mjelde og Maria Thorisdottir ble FA cup-mester med Chelsea i ettermiddag.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Foran 45.423 (!) på Wembley - ny engelsk rekord - var det den sveitsiske landslagsspissen Ramona Bachmann som sendte Chelsea i føringen rett etter pause.

Før timen var spilt var hun der igjen. Hun skar inn fra høyre, tok et par overstegsfinter og la ballen i lengste hjørne. Ballen gikk via en Arsenal-forsvarer, men hadde nok funnet veien til målet uansett.

les også

Graham Hansen før norsk superduell: – Vi skal slå hardt tilbake

Arsenal hadde ikke så mye å by på, men fikk sin redusering ved Vivianne Miedema. Så var det årets spiller i England, Fran Kirby, som viste klasse i 76. minutt med en perle av et skudd da hun satte inn 3–1-målet.

Kirby var også nest sist på Ramona Bachmanns første mål.

– Det er bare helt fantastisk. Alle fotballspillere drømmer om å spille på Wembley, og å vinne er den beste følelsen. Det spiller ingen rolle hvem som gjør målene, men det var en utrolig følelse å score foran så mange tilskuere, sier Ramona Bachmann til BBC.

Maren Mjelde spilte hele kampen for Chelsea, mens Maria Thorisdottir kom inn i det 69. minutt da Chelsea fikk hevn for finaletapet i 2016.

– Dette er helt fantastisk. Jeg har aldri vunnet noe slikt og jeg kan med hånden på hjertet si at det er ganske kult å vinne - og det skal vi gjøre mer av. Nå er det serien som står for tur, og jeg håper vi står igjen like glade som det vi er nå, sier Maria Thorisdottir til VG etter at det store troféet er hentet og champagnen sprettet.

Vant sin 10. cupfinale

For lagkaptein Katie Chapman, som vant sin første cupfinale allerede som 14-åring, ble dette hennes 11. cupfinale. Chapman har tidligere spilt for nettopp Arsenal og var i dag med på å vinne sin 10. FA-cupfinale.

Dette var Chelseas andre FA-cup-triumf. London-klubben er også likt med Manchester City Women i kampen om å bli seriemester. Med fire kamper igjen å spille har begge lag 32 poeng. Manchester City har to flere scorede mål.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder