ETTERFØLGER: Unai Emery og Arsène Wenger fotografert da Paris Saint-Germain og Arsenal spilte Champions League-kamp i september 2016. Foto: Gonzalo Fuentes / X01095

Britiske medier: Denne mannen overtar etter Wenger

Unai Emery (46) er ifølge BBC tiltenkt rollen som ny Arsenal-manager etter Arsène Wenger.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Den 46 år gamle spanjolen er ledig på markedet etter at det er klart at han forlater Paris Saint-Germain etter å ha vunnet Ligue 1-gull én gang og fire franske cup-titler i sine to år ved roret.

Emery har tidligere vært suksesstrener for Sevilla, som vant Europa League tre ganger under hans ledelse: 2014, 2015 og 2016.

les også

VGs United-analyse: Dette er Mourinhos problemer

Pluss content

BBC-journalisten David Ornstein skriver på twitter at Arsenal vil kunngjøre Emery som sin nye manager senere denne uken.

Ifølge BBC er ikke Emery fullstendig flytende i engelsk, men det er ikke ventet at språkbarrieren vil bli noe problem.

Også andre britiske medier, som storavisen The Guardian og The Independent, melder at Emery kommer til å bli den neste Arsenal-manageren.

Emery ble i Paris Saint-Germain erstattet av Borussia Dortmunds Thomas Tuchel, som også var linket til Arsenal-jobben.

les også

Stor VG-kåring: De 25 beste keeperne i engelsk fotball siste 50 år

Pluss content

46 år gamle Emery er basker, og var mest på nivå to som spiller. Som trener har han hatt store klubber som Valencia, Spartak Moskva, Sevilla og nå altså Paris Saint-Germain.

Manchester City-assistenten Mikel Arteta har vært favoritt blant mange til å overta for Arsenal-legenden Wenger. Independent skriver at klubb-ledelsen har blitt overbevist av Emerys sterke merittliste - mens Arteta ville ha fått sin første jobb som hovedtrener.

Avisen skriver også at forhandlingene strandet på hvem Arteta ville ha med seg, og hvordan han ville passe inn som hovedtrener i Arsenals nye struktur.

les også

Arsenal og Manchester United tok farvel med Wenger og Carrick

BBC melder at det er Arsenal-direktør Ivan Gazidis som leder jakten på ny manager, sammen med sportsdirektøren Raul Sanllehi og rekrutteringssjefen Sven Mislintat.

Arsène Wenger var Arsenal-sjef i nesten 22 år.

PS: Arsenal bekreftet mandag at den spanske midtbanespilleren Santi Cazorla (33) er ferdig i klubben. Ryktene sier at han er på vei til Villarreal.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool12111028101834
2Leicester City128222982126
3Chelsea1282227171026
4Manchester City1281335132225
5Sheffield United12453139417
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder