HAR MISTET TROEN: Gary Lineker var med da gruppene ble trukket til sommerens VM. Her er han sammen med den russiske sportsjournalisten Maria Komandnaya i Moskva i desember. Foto: YURI KADOBNOV / AFP

Lineker: - Glem England i VM

Gary Lineker (57) levner ikke England noen sjanse i sommerens fotball-VM.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Den tidligere landslagsspissen med 48 mål på 80 kamper for England, er klar på at England ikke kommer til å gjøre det spesielt bra i Russland.

– Det er bare å avskrive England. Du vet aldri hva som kan skje i en turnering, men skal vi være realistisk så har vi ingen sjanse. Vi har ikke nok spillere i verdensklasse, sa Lineker da statskanalen BBC lanserte sine planer for fotball-VM.

Mange på gang

57-åringen mener halve laget bør være i verdensklasse for å være favoritter i en turnering som VM. Det har ikke England, men de kan få det om fire og seks år. Derfor vil Lineker at landslagssjef Gareth Southgate skal satse på de unge spillerne i dette mesterskapet og heller tenke på EM i 2020 og VM i 2022.

les også

Disse gir deg fotball-VM på NRK og TV2

– Ta ut Ruben Loftus-Cheek, Trent Alexander-Arnold, Ryan Sessegnon til VM og la dem få erfaringen. Det ville jeg gjort hvis jeg var Gareth Southgate. Jeg tror folk ville ha kjøpt de argumentene for om fire år vil England igjen være en stormakt på fotballkartet - det er ingen tvil om det. Vi har noen fantastiske unge spillere på gang, sier Gary Lineker.

Troppen klar i dag

Loftus-Cheek (Crystal Palace) er 22 år, Alexander-Arnold (Liverpool) er 19 år og Sessegnon (Fulham) 17 år.

I Gareth Southgates 23-mannstropp til VM, som presenteres senere i dag, er det ventet at både Joe Hart og Jack Wilshere vrakes.

England røk ut i åttedelsfinalen mot Island i EM 2016 og endte sist i sin gruppe under VM i Brasil i 2014.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder