VANVITTIG PERLE: Mike Jensen i midten gratuleres av Pål André Helland (liggende til høyre) og Matthias Vilhjalmsson og Yann-Erik de Lanlay (øverst). Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Rosenborg sendte Vålerenga til bunns

ULLEVAAL (VG) (VIF-RBK 0-2) Først på den åttende RBK-sjansen klarte Yann-Erik de Lanlay å gi Rosenborg en fortjent ledelse på Ullevaal. Poengløse Vålerenga nærmer seg krisen.

 • Jostein Overvik
 • Bjørn S. Delebekk

Artikkelen er over fire år gammel

– De klarer å tette igjen en bra stund. Vi gjennomfører ganske bra. I en ti-femten minutter i andre omgang er Vålerenga mer med. Men de ble slitne på slutten og den siste halvtimen fikk vi flere sjanser. Vi er tålmodige og jobber på. Det er en utrolig bra gjeng, oppsummerer RBK-trener Kåre Ingebrigtsen overfor TV 2 etter kampen.

Kjetil Rekdal var på sin side litt mindre fornøyd. Han klarte imidlertid å finne flere lyspunkter etter en prestasjon langt bedre enn mot Sogndal og Viking.

– Null poeng og null mål er ikke noe å hoppe i taket over. Prestasjonen vår er god veldig lenge. Vi tar mulighetene og kjører på fremover. Det er beundringsverdig, men kvalitetsforskjellen kommer til syne ut over i andreomgangen. Det var ikke sånn at Rosenborg skapte sjanse på sjanse heller. Fra 65 minutter og ut hadde de et spillemessig overtak som ble litt større, sier Rekdal til TV 2.

Fjerde strake seier mot VIF

Det skulle gå lang tid fra det nevnte overtaket til målet faktisk kom. Med høyrefoten smalt Yann-Erik de Lanlay inn målet som gjorde slutt på 82 minutter med syv sjanser og null mål etter at siddisen ble servert en krempasning fra Jonas Svensson.

Start-Viking 0-1: Ni strake uten hjemmeseier

Fem minutter senere doblet Mike Jensen ledelsen da han feide ballen i hjørnet fra 25 meter. RBK vant dermed siden fjerde strake seier mot erkefienden fra Oslo. Vålerenga har ikke slått RBK på de siste ni seriekampene. Den siste seieren kom tilbake i 2011, men ikke en fra dagens Vålerenga var med på den gleden.

Falch stod mesterlig

Vålerenga har startet sesongen med tre strake tap og 0-5 i målforskjell. Nøyaktig slik så de også ut i kveld. Vålerenga klarte bare i små perioder å henge med Rosenborg.

Keeper Aslak Falch var lenge nesten et helt bergingsselskap på egen hånd. Han reddet fem av Rosenborgs seks første store målsjanser på Ullevaal.

Seriemesteren trykte hjemmelaget bakover utover i 2. omgang, men tidligere Hødd-keeper Falch reddet både Mike Jensens langskudd og Pål André Hellands gode forsøk i seriedebuten denne våren.

Solskjær om Gudjohnsen: – Helt super

Stengel-sjanse

Så løsnet det for RBK.

Rosenborg hadde ballen i 63 prosent av tiden før pause også, men Vålerenga skapte den største sjansen. Deres eneste mulighet kom allerede etter minuttet. Men André Hansen reddet fra Herman Stengel ganske likt som han reddet fra Finlands Eremenko på samme sted tirsdag.

Cupen: Vålerenga-fansen som vil sende Rekdal ut

RBK slet litt med nøyaktigheten, men skapte mer. Kontringen Mike Jensen - Christian Gytkjær - Yann-Erik De Lanlay var omgangens høydepunkt. Men siddisen fikk ikke ballen inn bak Vålerengas beste, keeper Aksel Falch.

Helland slet før pause

De Lanlay fikk nok en mulighet og Jensen avsluttet også godt på Falch i en omgang som ikke vil bli husket lenge. Den var ikke kjedelig. Men også Rosenborg slet litt med presisjon og rytme.

En kvalitetsspiller som Pål André Helland klarte ikke å sette Vålerenga-back Jesper Arvidsson under stort trykk. Det stemte ikke helt i sesongens første 45 minutter før mannen som herjet med Vålerenga på Ullevaal i fjor.

Det endret seg etter pause.

Les også

 1. Sjekk Tippeliga-klubbenes aprilspøker

  Leppe-trøbbel, Bendtner-overgang og sjokk-comeback. Tippeliga-klubbene koser seg med lurerier på 1.
 2. Her er VIF-fansen som vil sende Rekdal ut av cupen

  Lørdag synger de seg hese sammen med Klanen på Ullevaal. I NM-duellen om to uker skal keeper Mehran Ansari og…
 3. Norsk Toppfotball satset 20 millioner på Wi-Fi - bare Viking bruker det

  Norsk Toppfotball har tatt på seg kostnader for rundt 20…
 4. Svendsen revansjerte landslagsvraking med to mål

  (Molde – Hødd 2-1) Sander Svendsen (18) syns det var «bittert» å bli utelatt fra U21-landslagstroppen.
 5. RBK-sjefen utelukker Midtsjø-salg

  RBK-ledelsen tror Fredrik Midtsjø (22) kan bli klubbens neste eksport, men det skjer ikke før tidligst etter sesongslutt.
 6. Bengt Eriksen om Vålerenga: Dårlig fotball og et grått lag å se på

  Kjetil Rekdal har gjort ekstremt mange endringer i stallen siden comebacket i Vålerenga, uten å løfte klubben til gamle…
 7. Fagermo: – Nå ser han hvor viktig og lurt det er å være i Odd

  BERGEN (VG) Dag-Eilev Fagermo mener Odd har Norges beste midtstopper.
 8. VIF-treneren reagerte på spørsmål: TV 2-sjef ut mot Rekdal: – Så lavt trodde jeg ikke han ville synke

  TV 2 slår tilbake etter at Kjetil Rekdal kritiserte kanalens reporter på direkten.

Mer om

 1. Tippeligaen
 2. Vålerenga Fotball
 3. Rosenborg BK

Flere artikler

 1. Ingebrigtsen om de Lanlay: – Terroriserte Vålerenga

 2. Forbannet Helland: – Heldigvis er de andre så ræva at vi leder serien

 3. Ingebrigtsen: – De prøvde jo å ta livet av treneren

 4. Matchvinner Jebali: «Det var dette de kjøpte meg for»

 5. Fagermo: – Det beste vi har vist i Tippeligaen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder