SLITNE: Spillerne Matthias Vilhjalmsson, Christian Grytkjær og Pål André Helland stålsetter seg for en natt på flyplassen.

SLITNE: Spillerne Matthias Vilhjalmsson, Christian Grytkjær og Pål André Helland stålsetter seg for en natt på flyplassen. Foto: Jørgen Stenseth ,

RBK-spillernes fly påkjørt på Gran Canaria

Nå må de vente til i morgen tidlig med å komme seg hjem til Trondheim.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det er en lattermild Jørn Jamtfall som tar telefonen.

– Vi har fått informasjon om at noen har kjørt borti flyet vårt da vi var på vei ut til rullebanen. De har forsøkt å reparere skaden, men det lyktes dem ikke, så vi får nytt fly til i morgen tidlig klokken sju, sier keepertreneren til VG.

Se også: Oversikten over TV-kampene for Tippeligaen

Dalende stemning

Han sier det oppfattes som «kjedelig», men at spillerne tar det med godt humør.

– Haha, nå er de fornøyde fordi de har fått en spisebong på 150 kroner hver. De prøver å finne lyspunktet i det hele, sier Jamtfall.

Les også: RBK har solgt 11 norske spillere for mer enn 20 millioner kroner

Når VG snakker med Jørgen Stenseth, kommunikasjonsmedarbeider i klubben klokken 21, er stemningen noe mer laber.

– Vi sitter her og prøver å få tiden til å gå. Stemningen er sånn halvveis god, men folk er slitne. Gutta har trent knallhardt i to uker og hadde gledet seg til å komme hjem i kveld, sier Stenseth.

Forbereder seg til en natt på flyplassen

Norwegian bekrefter hendelsen.

– DY1771 fra Las Palmas til Trondheim hadde dessverre et lite sammenstøt med tauebilen tidligere i kveld. Situasjonen var udramatisk, men sikkerhet har øverste prioritet så flyet må nå sjekkes nøye for eventuelle skader som kan ha oppstått.

– Dette er selvfølgelig en frustrerende situasjon for passasjerene og vi gjør alt vi kan for å få dem til Trondheim så fort som mulig. Nytt fly blir satt inn og ny avgang er kl 7:00 i morgen tidlig lokal tid. Passasjerene har fått mat og er nå innlosjert på hotell, skriver kommunikasjonsrådgiver Tonje Næss i en epost til VG.

Ifølge Stenseth fikk laget tilbud om hotell like før klokken 21.30. Laget velger imidlertid å bli på flyplassen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder