HERJET: Henrikh Mkhitaryan storspilte mot Leicester forrige helg. Her feirer han sin egen 1-0-scoring sammen med Juan Mata. Foto: Darren Staples Reuters

Slik har «Micki» blitt Uniteds nye nøkkelmann

Her er lørdagens oddstips

En liten omplassering av Henrikh «Micki» Mkhitaryan (28) fikk det virkelig til å løsne for Manchester United.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

José Mourinho hadde sett laget sitt spille tre frustrerende uavgjortkamper på rad i Premier League, mot Liverpool (1-1), Stoke (1-1) og Hull (0-0). Da det fortsatt sto 0-0 etter en halvtime mot Leicester forrige søndag, bestemte portugiseren seg for å ta grep.

Han vraket den opprinnelige 4-4-2-formasjonen og flyttet Mkhitaryan fra venstrekanten til en playmaker-rolle bak Zlatan Ibrahimovic i 4-2-3-1.

Lest denne? Slik kan Griezmann bli klar for Manchester United

Da løsnet det brått for Manchester United: 1-0 ved Mkhitaryan satt etter 42 minutter, Zlatan doblet ledelsen to minutter senere, og fire minutter etter pause inntok Mkhitaryan servitørrollen da Juan Mata økte til 3-0.

– Vi begynte kampen i en annen formasjon, men etter en stund så endret vi den, sa Mkhitaryan, som var storfornøyd med å bli plassert i «10'er-rollen»:

– Jeg føler meg frigjort. Vi spilte bra og jeg fikk hjelp fra overalt, fra kantene, bakfra og fra Zlatan på topp. Jeg følte meg bra, for vi spilte fin fotball og alle visste hva de skulle gjøre. Jeg følte meg veldig bra, sa Mkhitaryan på prikkfri fransk til SFR Sport etter kampen.

Les mer: Erklærer krise i Liverpool: – En forferdelig periode

Mourinho: – Han ble beskyttet

Ballkunstneren fra Armenia, som snakker seks språk flytende, har tidligere denne sesongen markert seg med en fenomenal skorpionscoring mot Sunderland, men det er først nå han virkelig ser ut til å ha blitt en nøkkelspiller for United.

Lenge måtte han nøye seg med innhopp fra benken. Andre ganger fikk han ikke spille i det hele tatt. Nå har Mkhitaryan etablert seg i startoppstillingen til «de røde djevlene».

Besøk vår oddstipsside Tipster her.

– Noen ganger er den beste måten å beskytte en spiller på, å ikke la dem spille. Pressen tror alltid at hvis en spiller ikke spiller, så er det fordi manageren ikke liker ham, men det er ikke sant. Noen ganger bruker vi ikke spillere og beskytter dem, og «Micki» er en av disse. Han ble beskyttet. Og han tilpasset seg, forklarte José Mourinho på pressekonferansen etter Leicester-kampen.

– Nå ser jeg ikke bare det dere har sett – for dere ser de magiske tingene han kan gjøre på banen – men jeg ser også andre ting jeg har ønsket å si, og «Micki» spiller virkelig bra, sa Mourinho ifølge The Independent.

Oddstips på Facebook? Følg Tipster her!

VG spår Old Trafford-jubel

Old Trafford-publikumet kan ha mye å glede seg til nå som Mourinho ser ut til å ha funnet den beste måten å bruke Mkhitaryan på. Den første utfordringen blir å unngå å gå i samme felle som Arsenal, som tapte mot Watford for halvannen uke siden.

Vi tror Mkhitaryan & Co vinner komfortabelt i hjemmekampen mot Watford. Mourinho virker å ha funnet en formel som gir laget stor offensiv slagkraft. Derfor prøver vi oss på et handikapspill til 1,65 i odds.

Kampen går på TV 2 Sport Premium 1 (og TV 2 Sportskanalen for Get-kunder). Spillestopp er klokken 15.55.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City85122791816
3Arsenal84311311215
4Leicester City8422147714
5Chelsea84221814414
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder