Britiske medier: Russere med nye angrep på engelske supportere

OSLO/LILLE (VG) Bøter og trusler om EM-utkastelse ser ikke ut til å stoppe russiske bråkmakere. Ifølge britiske medier ble engelske og walisiske fans angrepet på en cafe i Lille tirsdag kveld.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Daily Mail skriver at russerne skal ha kastet stoler og angrepet supportere fra England og Wales som sammen ladet opp til torsdagens britiske derby.

Bildene fra internasjonale nyhetsbyråer viser minst én person som blir liggende på asfalten utenfor cafeen etter angrepet.

– Det var et hundretalls engelske supportere som satt på puben og drakk øl. De begynte å rope «Fuck Russia». Russiske supportere i nærheten lot seg provosere. Noen løftet bord og kastet glass, sier russiske Maxim Allanazarov og Alexandr Boyarskij, som var vitne til bråket.

Bakgrunn: UEFA med «siste advarsel» til Russland - diskes hvis det blir mer bråk

Truet med utkastelse

Flere av russerne skal ha båret samme t-skjorter som gjengen som slåss med engelske fans i Marseille før helgen. Danske BT skriver at t-skjortene har skriften «Orel Butchers - Storm over Europe 2016». Orel Butchers skal være en kjent russisk hooligan-fraksjon som følger Lokomotiv Moskva.

Angrepet kommer kun timer etter at det ble klart at det russiske fotballforbundet får 1,5 millioner kroner i bot etter voldsepisodene tidligere i EM. Russland vil bli kastet ut av mesterskapet dersom det blir mer bråk inne på stadion, er meldingen fra UEFA.

Engelske og walisiske fans har flyttet seg til Lille for å lade opp til den andre gruppespillskampen torsdag i den lille nabobyen Lens. I Lille er også russerne som onsdag møter Slovakia samme sted.

Politiet skal etter hvert ha ankommet cafeen nær jernbanestasjonen i Lille og roet ned supporterne.

Franske myndigheter skal også ha sendt flere russiske fotballsupportere ut av landet, skriver avisen The Guardian.

Saken fortsetter under videoen

Stoppet på vei til Lille

Russerne ble stoppet i en buss utenfor Cannes på vei til nettopp Lille tirsdag. Den kjente høyreradikale aktivisten Alexander Shprijgin var blant russerne i bussen som ble stoppet, men skal ikke ha vært blant dem som ble utvist.

Mange aviser skriver at Shprijgin har en offisiell akkreditering til EM. Før kampen i Marseille skal flere russere med offisielle akkrediteringer ha blitt sett mens de delte ut kampbilletter til folk som virket å ha klare intensjoner om å lage bråk, skriver The Guardian.

Mens Russlands idrettsminister har sagt at fotballpøblene gjør skam på landet sitt, sier Igor Lebedev, styremedlem i det russiske fotballforbundet, at han ikke ser noe galt med det at fans slåss.

– I 9 av 10 tilfeller går fotballsupportere på kamper for å slåss. Det er normalt. Guttene forsvarte landets ære og lot ikke de engelske fansene skjende vårt moderland. Vi må tilgi og forstå disse fansene, sa Lebedev til det russiske nyhetsbyrået life.ru.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder