PORTUGAL AV GLEDE: Nani har akkurat gjort 1-0 mot Island, og jubler vilt. Foto: Jeff Pachoud Afp

Nani-målet som gjorde United-retur brennhett – på Twitter

Portugisisk journalist til VG: – Det blir Italia

ST. ETIENNE (VG) Nani (29) er blitt linket til en
overraskende Manchester United-overgang, og rett etter gårsdagens EM-scoring var det plutselig veldig mange røde djevler som ønsket seg en retur.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

På Twitter var det rett og slett god Nani-stemning mot slutten av førsteomgangen i går, etter at 29-åringen bredsidet inn 1-0 mot Island.

I was gutted when Nani left United , would love him back

Engelske Metro og flere andre lavterskelnettsteder lagde umiddelbart saker på fansens bønn om at United burde kjøpe tilbake Nani fra Fenerbache.

Sjekk ut: Her er all statistikken fra EM

Selv om noen minnet om at selv om Nani vant fire Premier League-titler, scoret 25 ganger og på sitt beste var en nøkkelspiller, så var han også tidvis en frustrasjon med tanke på dårlige cornere og ujevne opptredener.

Bakteppet er at flere medier, inkludert BBC, forrige uke skrev at portugisiske José Mourunho ville hente Nani tilbake til Old Trafford.

VG I ST. ETIENNE: Øyvind Brenne var til stede på Portugal-Island.

Etter pause – og i takt med Islands utlikning og Portugals frustrerende aften offensivt i 1-1-kampen i St. Etienne – ble det imidlertid stille rundt temaet.

Les også: Ronaldos kalde Island-stikk

Og etter kampen kom rapporter om at Inter visstnok leder kampen om vingens tjenester. Ifølge Sky Italia, via Talksport, har Inter bestemt seg for å utløse kjøpsklausulen på 6,3 millioner euro på manager Roberto Mancinis ordre.

Nani leverte 12 mål og 13 assist for den tyrkiske storklubben forrige sesong ifølge Transfermarkt, men det var først i hans niende EM-kamp han klarte å få ballen i nettet – hans 19. landslagsmål på 95 kamper.

Les også: Islands svar til Ronaldo

DEKKER EM: Manuel Silva, portugisisk journalist, her på pressesenteret i St. Etienne. Foto: Øyvind Brenne

VG var innom Nanis pressekonferanse etter kampen, uten at klubbfremtiden ble tema. Men da vi snakket med den portugisiske journalisten Manuel Silva etterpå, virket det klart at United ikke blir neste stoppested:

– Han er bedre fysisk nå, og han har fått en nøkkelrolle i klubblaget. Mourinho har nok sansen for Nani, selv om de aldri har jobbet direkte sammen, men det blir nok ikke United. Han er veldig nær Inter, og fremtiden hans ligger i Italia, sier Silva, som forteller at Ricardo Queresma egentlig skulle startet mot Island, men at Nani nå er inne i førsteelleveren til neste kamp.

Nani og Portugal møter Østerrike i sin neste kamp. Den antatte gruppefinalen er nå en kamp mellom to lag som har fått en skuffende start. Ungarn slo Østerrike 2-0 i sin åpningskamp.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder