Alonso-dobbel brøt Tottenhams fantastiske hjemmerekke

(Tottenham – Chelsea 1–2) «Fort» White Hart Lane er byttet ut med «forbannede» Wembley for Tottenham.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Tottenham tapte ikke en eneste seriekamp på White Hart Lane forrige sesong, og ga det ærverdige stadionanlegget en verdig avskjed. Nå venter et nytt stadion for Tottenham, som etter planen skal stå klart til neste sesong.

Men i mellomtiden må de kalle Wembley for hjemmebane.

TRENDEN FORTSETTER: Tolv kamper, null mål. Det er fasit for Harry Kanes Premier League-karriere i august måned. Foto: Ben Stansall AFP

24 minutter tok det før den første jubelen kunne slippes løs på Wembley i årets Premier League-sesong, men det var ikke Tottenham-fansen som jublet.

Så du? Derfor frykter ikke Tottenham Wembley

For da Davis Luiz gikk ned 18 meter fra vertenes mål, viste Marcos Alonso frem en frisparkfot av ypperste merke.

Spanjolen sendte ballen i en perfekt bue over muren og limte den opp i Hugo Lloris' venstre kryss.

– Jeg bestemte meg for å ta det, og det gikk bra, sier en mildt beskjeden Alonso til Sky Sports etter kampen.

Det var ikke den dåpen Tottenham hadde håpet på.

Full kampreferat - slik var kampen

«Forbannelsen» på Wembley

Wembley har vist seg å være en tøff nøtt for Tottenham, og fjorårets Champions League- og Europa League-kamper ga kun én seier på den engelske landslagsarenaen, hvor de spilte sine europeiske kamper. Og i FA-cupsemifinalen samme sted gjorde Chelsea vondt verre, da de slo Tottenham 4-2.

Fikk du med deg? Shelvey sa unnskyld til lagkameratene etter Tottenham-tapet

Én mann hadde flere muligheter enn de andre til å skyte forbannelsen ut av Wembley, men Thibaut Courtois, Chelsea-blokkeringer - og stolpen - gjorde at august-forbannelsen bare fortsetter for storscoreren Harry Kane.

Med ti dager igjen av måneden har han ennå ikke scoret ett eneste Premier League-mål i august i karrieren, på tolv forsøk.

Så du? Costa truer med streik: – Chelsea har behandlet meg som en kriminell

Massivt Tottenham-press til ingen nytte

De siste minuttene før dommeren blåse for pause mobiliserte Tottenham et massivt press mot Chelsea-målet, men enn hvor mye de skjøt, driblet, kjempet og løp, ville ikke ballen i mål.

ØDELA FESTEN: Marcos Alonso fikk æren av å score det første Premier League-målet på Wembley, da han skrudde inn en frisparkperle. Og i sluttminuttene ødela han Wembley-premieren for Tottenham, da han sikret seieren for Chelsea. Foto: Ben Stansall AFP

Hvittrøyene fortsatte presset etter pausen, men uten uttelling var Chelsea konstant en trussel på kontringer.

Leste du? Tittelforsvarer Chelsea startet med mageplask mot Burnley

Og fra 70 minutter og inn løftet Antonio Contes menn seg og var nære å doble ledelsen, men Hugo Lloris og stolpen sto i veien for Álvaro Morata og Willian.

Selvmål og Alonsos andre

Da Tottenham-spillerne selv ikke greide å finne veien til nettmaskene, måtte de isteden ha hjelp av motstanderne, noe de fikk etter 83 minutter. Da ga Tiemoué Bakayoko bort frispark i farlig innleggshold, og assist-eksperten Christan Eriksen stilte seg opp.

Dansken traff ingen lagkamerater i feltet, men Chelsea-innbytter Michy Batshuayi gjorde jobben for vertene da han stanget ballen i eget mål.

Det så tungt ut for Chelsea, som risikerte å bli stående med ett poeng etter to seriekamper, men Alonso hadde andre planer.

Kun fem minutter etter utligningen stormet vingbacken inn i Tottenham-feltet, ble spilt fri av Pedro, og banket inn sin andre scoring for kampen.

Dermed røk Tottenhams strålende hjemmestatistikk i serien etter 14 strake kamper uten tap, i den første kampen på deres nye «hjemmebane».

Samtidig slo Chelsea tilbake etter Burnley-tapet i serieåpningen.

– Det har vært mye prat gjennom uka, og jeg synes vi viser at vi står sammen, sier Alonso til Sky Sports, mens lagkamerat David Luíz mener de viste karakteren som bor i laget.

–Ja, og det er viktig å vise etter et tap. Store lag viser det, sier han.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City85122791816
3Arsenal84311311215
4Leicester City8422147714
5Chelsea84221814414
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder