SCORET IGJEN: Alexis Sanchez, Arsenal. Foto: Paul Ellis AFP

Everton stoppet Arsenals rekke på 14 kamper uten tap i ligaen

(Everton–Arsenal 2-1) Arsenal virket å ha full kontroll og tre poeng i shortsen. Men en elendig avslutning på den første omgangen, og en «hevn-scoring» av Ashley Williams i sluttminuttene snudde kampen på hodet.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Ashley Williams var mannen som først lagde frisparket som Alexis Sanchez skulle ta. Chileneren skjøt mellom beina på Williams, touchet borti så ballen forandret retning, og gjorde at Maarten Stekelenburg i Everton-målet var sjanseløs, med sin 12. ligascoring for sesongen.

Stoppet på 14 kamper

Dermed 1-0 til Arsenal etter 20 minutter, og Everton virket sjanseløse. Men kampen endret veldig karakter. Høyreback Seamus Coleman headet inn innlegget fra venstreback Leighton Baines, minuttet før pause.

Og da var det Arsenal som virket slitne og sjanseløse.

Arsene Wenger, som var ute etter sin 15. strake ligakamp uten tap, prøvde å endre på styrkeforholdet igjen etter pause, men lyktes ikke helt. Og fire minutter før slutt fikk Ashley Williams den muligheten han hadde håpet på:

Han møtte corneren fra Ross Barkley perfekt, headet ballen ned i bakken - og i mål bak en sjanseløs Petr Cech. Williams jublet som en gal. Han har ikke fått spillet sitt helt til å stemme etter et godt EM og gode sesonger for Swansea.

Men det er glemt i kveld.

– Jeg var ganske desperat på å få en goal rett vei også, så lenge jeg følte ansvar for Arsenals scoring. Og det var deilig å få min første goal for Everton akkurat i denne kampen, sier Ashley Williams.

Trengte denne seieren

– Vi trengte desperat denne seieren. Og vi visste at det var viktig. Vi har hatt noen samtaler denne uken, og vi viste i hvert fall at vi kan brette opp ermene. Det var en deilig seier, sier Leighton Baines.

Selv om Arsenal hadde en hel rekke muligheter på overtid, da også keeper Cech var oppe i angrep i omtrent et minutt. Nevnte Williams og Baines var heroiske og reddet på streken etter tur.

Men Everton vant, bare sin andre seier på de 11 siste seriekampene, og det vil gjøre at manager Ronald Koeman får litt ro rundt seg før møtet med Liverpool mandag. Det var faktisk bare Evertons andre seier mot Arsenal i ligaen de 10 siste årene.

Arsenal, som ikke hadde tapt siden åpningskampen mot Liverpool, og tapte sin første bortekamp i ligaen på ni måneder, fikk seg en liten vekker i møtet med Everton på Goodison Park.

– Jeg syns vi var litt uheldige i en fysisk kamp, sier Arsenal-manager Arsene Wenger etter kampen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder