... men Rosenborg tjener 50-70 millioner hvis de unngår tap i Nicosia

KLAR: Kåre Ingebrigtsen under pressekonferansen etter 2-1 i kvalifiseringskampen mellom RBK og APOEL på Lerkendal stadion. Han stilte A-laget sitt... Foto: Ned Alley NTB scanpix

Odd fikk to millioner av fotball-Norge for å satse på Europa: Ingebrigtsen reagerer på Fagermos Europa-strategi

TRONDHEIM (VG) (Rosenborg–Apoel 2–1) De norske klubbene fikk to millioner hver til å forberede seg for spill i Europa. Derfor reagerer Rosenborg på at Odd sendte reservelaget sitt til Hellas.

 • Knut Espen Svegaarden

Artikkelen er over tre år gammel

– Jeg kunne ikke gjort dét. Har du valgt å ta imot pengene du er tilbudt for å forberede deg til Europa, da må du også satse. Vi dro til både Aalborg og Østersund, for å forberede oss. Og det å sende reservelaget til Hellas er ikke å satse, sier RBK–trener Kåre Ingebrigtsen til VG etter 2–1 over kypriotiske Apoel på Lerkendal onsdag kveld.

Odds tilsvar

Klarer laget hans å unngå tap i Nicosia tirsdag, er RBK klare for gruppespillet i Europa League. VG vet at det vil det gi RBK 50-70 millioner kroner, minus de to millionene NTF skal ha tilbake for satsingen i forkant.

Odd-leder Einar Håndlykken reagerer på RBK-kritikken, og han sier følgende til VG:

– Odd som klubb er svært opptatt av å komme så langt som mulig i Europa League. Vi kom helt til 4. kvalik-runde i fjor, dessverre tapte vi for Pas Giannina i år, etter ekstraomganger. Vi spilte fire kamper på to uker, og brukte troppen vår i et forsøk på å lykkes i både Tippeliga og Europa League. Så slik du gjengir RBK, virker det som en urimelig kritikk i våre øyne.

LES OGSÅ: RBK jublet for tidlig - baklengsmålet kan bli kostbart

VG vet at det er stor irritasjon i Rosenborg-systemet over Odd-trener Dag-Eilev Fagermos kritikk av at «RBK forskjellsbehandles», og at «seriegullet allerede kan deles ut» hvis RBK får utsatt seriekamper fordi de skal få bedre tid til å forberede seg til kamper i Europa.

DIREKTØR: Einar Håndlykken i Odds BK. Foto: Alf Øystein Støtvig VG

Fått beskjed

I møter med Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball, skal, etter det VG kjenner til, klubbene være informert om at terminlisten skal legges til rette for de klubbene som skal ut i Europa, enten via at kamper legges til lørdager, eller i verste fall utsettes for at klubbene skal få best mulige forhold og muligheter til å kvalifisere seg til en av de to europeiske turneringene.

Det er dette RBK reagerer på at Odd nå reagerer på. Og at lag ikke satser for å komme seg ut i Europa, når det snakkes høyt om at det er det uttalte målet.

Håndlykken i Odd sier følgende til VG:

– Vi har ikke vært kjent med - slik Rosenborg tydeligvis har vært - noen mulighet for utsettelse av kamper. Og for framtida bør norsk fotball unngå at kamper flyttes på en ukes varsel. NFF bør gjøre endringer i spilleplanen neste år eller gi tydeligere kriterier for utsettelse av kamper. Det vil gjøre det lettere for norske lag å lykkes i Europa.

LES OGSÅ: Ny keeperduell på gang i Rosenborg

Betal tilbake pengene

– Vil ikke Odd spille i Europa med det beste laget sitt, så får de betale tilbake de to millionene til Norsk Toppfotball da, sier en person i RBK-systemet til VG.

– Hvis vi ikke skal satse på Europa, så kan vi jo like godt utvide Tippeligaen til 20 lag da, så er alle fornøyde, ingen rykker ned, og mange kan vinne den. Da får vi holde på, helt i vår egen dam, sier Kåre Ingebrigtsen til VG.

Han legger til:

– Det hevdes at RBK har så voldsomme ressurser. Men hvordan har vi skaffet oss dem? Jo, vi har ingen rike onkler, vi har kommet oss ut i Europa, satset, og fått igjen for det. Og det prøver vi på nå også. Pengene har ikke kommet av seg selv, hvis noen tror det, sier Ingebrigtsen.

Mot Apoel fikk han se et RBK med to ansikter – et som var veldig gode og som ledet 2–0 til pause, etter scoringer av Christian Gytkjær og Jørgen Skjelvik, og Ingebrigtsen fikk se at laget hans så helt annerledes ut etter pause. Da kom også reduseringen, scoringen til Apoel som gjør at kampen i Nicosia tirsdag er helt åpen.

Les også

 1. Kypriotiske APOEL reduserte i 2. omgang: RBK jublet for tidlig – baklengsmålet kan bli kostbart i Nicosia

  TRONDHEIM (VG) (Rosenborg – APOEL 2-1) Et innlegg, en klareringsbom, så en markeringssvikt: Det ga baklengsmål.
 2. Ny keeperduell på gang i Rosenborg

  I september er André Hansen (26) skadefri. Da står Rosenborg der med to landslagskeepere.
 3. Jonevret angriper NFF etter utsettelse av RBK-kampen

  Viking-trener Kjell Jonevret (54) mener Norges Fotballforbund på et langt tidligere tidspunkt burde ha varslet at…
 4. Fagermo mener RBKs søknad om spesialbehandling er flau

  NORRKÖPING (VG) Odd-trener Dag-Eilev Fagermo mener NFF kan avgjøre gullkampen om Rosenborg får utsatt Viking-kampen 30.
 5. Nå skal Helland selv debutere på Kypros...

  Han tullet med John Arne Riises Kypros-debut. I neste uke reiser Pål André Helland og Rosenborg selv til party-øya for…
 6. Over 100 mill på spill: Kvalik-suksess kan åpne for ny RBK-spiss

  NORRKÖPING (VG) Rosenborg signerte tre spillere på mandag, men flere kan være på vei hvis trønderne kommer seg helt til…
 7. Rosenborg har aldri røket ut for et svensk lag

  Norrköping er det tredje svenske laget som forsøker å slå Rosenborg ut av en europacupkvalifisering – noe hverken AIK…
 8. Odd-leder avfeier Mini-kritikken

  Mini Jakobsen mener jakten på Rosenborg i Tippeligaen får et…

Mer om

 1. Rosenborg BK
 2. Odd

Flere artikler

 1. Irritert Håndlykken: – NFF er på tynn is

 2. Hevder Ingebrigtsen er aktuell for klubb på Kypros

 3. Ingebrigtsen har fått sparken i APOEL: – Jeg er sjokkert

 4. RBKs Champions League-drøm knust: – En forferdelig følelse

 5. Ingebrigtsen ferdig i Belgia – nærmer seg ny klubb

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder