MÅL OG MÅL! Muhamed Keita (t.h.) scorer på bestilling om dagen. Her feirer han 2-0-målet sammen med Nana. Foto: Terje Bendiksby NTB scanpix

Godset-Keita: – Flaut at vi ikke har lært

DRAMMEN (VG) (Strømsgodset - SønderjyskE 2-2, 3-4 sammenlagt) Brennhete Muhamed Keita (25) så ut til å bli Godset-helt nok en gang, men 16 sekunder før slutt i andre ekstraomgang ble Europa League-drømmen knust.

 • Wegard Bakkehaug

Artikkelen er over tre år gammel

Hele Marienlyst ventet på straffesparkkonkurranse da innbytter Truls Kløve satte fart fremover i banen. Med 16 sekunder igjen av andre ekstraomgang smalt han ballen ned i hjørnet fra 17

meter.

Med 2-2 og kun smuler igjen av kampen var det hele over for Strømsgodset-gjengen som så ut til ha grei kontroll med 2-0-ledelse til pause.

– Vi har sluppet inn litt rare mål i det siste. Kanskje det er bra for laget at dette skjedde slik at vi lærer. På 2-0 burde de følt det var umulig å komme tilbake, men vi lot dem styre spillet, sier tomålsscorer Muhamed Keita til VG.

VG LIVE: Vi fulgte kampen minutt for minutt her!

Tippeligaens store formspiller var nær ved å avgjøre med sitt tredje for kvelden før han måtte ut med en låsning i ryggen. Fra benken fikk han se SønderjyskE-gjengen feire ellevilt i kampens 120. minutt.

– Vi har vært i denne kvalifiseringen mange ganger nå. Det er flaut at vi ikke har lært av det vi har gjort tidligere. I Europa er lagene litt mer effektive enn i Tippeligaen. Da kan vi ikke slippe til enkle sjanser og enkle mål. Da fortjener vi heller ikke å gå videre, sier Keita.

SKUFFET: Keeper Espen Bugge Pettersen. Foto: NTB scanpix

Blir eller ikke?

Sportsdirektør Jostein Flo uttalte senest i helgen at Keita, den eneste lokale spilleren i startelleveren mot danskene, blir på Marienlyst også etter at leieavtalen med Lech Poznan går ut etter 15. august. 25-åringen selv virker ikke like sikker.

– Jeg har ikke noe svar på det nå. Det er aktuelt å bli her, men ting må være riktig. Jeg har faktisk ikke snakket med agenten min på flere uker, sier vingen.

På spørsmål om Europa League-exiten svir for Strømsgodset-leiren også økonomisk, svarer Jostein Flo:

– Det er økonomi i å komme til gruppespillet, men det er økonomi å vinne Tippeligaen og.

– Livet går fint videre, men vi hadde lyst til å være med lenger i Europa. Og jeg mener vi fortjente det. Jeg sitter med en følelse av at jeg rev meg i håret mange ganger. Problemet var at vi ikke satte sjansene mens de scoret på sin ene. Vi fulgte kampplanen, men det er vanskelig når vi mister ballen så mye, sier vikarsjef Thomas André Ødegaard til VG.

Så du denne? Flo varsler at helten blir i Strømsgodset

Lovende start

Strømsgodset måtte hente inn 1-2 fra første kamp i Danmark for én uke siden og fikk hjelp etter 17 minutters spill.

Keita dro seg inn i banen og fyrte løs fra 18 meter. Forsøket var ikke magisk, men keeper Marin Skender klarte likevel å fomle ballen i mål.

11 minutter før pause var det smått utrolig at ikke gjestene utliknet. Mikael Uhre fikk to sjanser fra kort hold, men Espen Bugge Pettersen stoppet begge. Spesielt redning nummer to mot noe som så ut til å være åpent mål imponerte hjemmefansen bak mål.

Godset var trolig fornøyd med å gå til pause med 1-0-ledelse, men på overtid skulle de få mer hjelp. Keeper Skender spilte ut til Pierre Kanstrup som skulle sende kula i retur. Det forsøket ble altfor løst fikk Keita en enkel jobb med å score i tomt bur.

Enkel jobb for Uhre

Vingen har dermed scoret i fire av fem kamper etter sommerpausen og blitt matchvinner både borte mot Viking og hjemme mot Tromsø.

SønderjyskE så ut som de ble mer og mer vant til kunstgresset utover i kampen og tok over initiativet. Midtveis i andre omgang ble Marc Pedersen flikket gjennom i feltet og slo hardt og lavt inn foran mål der Uhre fikk en enkel jobb med å redusere.

Det var danskene som styrte det meste resten av kampen, men Godset fikk den største sjansen til å avgjøre før ekstraomgangene da helten Keita skrudde ballen centimetre utenfor stolpen.

I ekstraomgangene var det innbytter Jonathan Parr som kom nærmest scoring før Truls Kløve avgjorde.

Les også: Keita vil ikke tilbake til Polen: – Jeg var helt ensom

Les også

 1. Eggen om RBKs trekning: – Nå ble jeg faktisk glad

  Rosenborg møter enten APOEL Nikosia eller The New Saints i tredje kvalifiseringsrunde om de forsvarer 3-1-ledelsen mot…
 2. Laudrup til VG om Ødegaard: – Ville vært bedre å ta et trinn før Real Madrid

  SAINT-DENIS/OSLO (VG) Michael Laudrup (52) advarte Martin Ødegaard (17) mot å signere for Real Madrid.
 3. Flo varsler at helten blir i Strømsgodset

  DRAMMEN (VG) (Strømsgodset - Tromsø 1-0) Ingen Tippeliga-spiller har vært mer avgjørende enn Muhamed Keita (25) etter…
 4. Keita rystet over Deila-hets

  DRAMMEN (VG) (Strømsgodset - Tromsø 1-0) Muhamed Keita (25) tar et oppgjør med Godset-supporterne og det han mener er…
 5. Derfor blir Ståle Superliga-vinner igjen

  I vår vant Ståle Solbakkens FC København dansk Superliga ni poeng foran overraskelseslaget SønderjyskE.

Mer om

 1. Strømsgodset IF
 2. Dansk fotball
 3. Europa League

Flere artikler

 1. Tror kunstgress avgjør den norsk-danske duellen

 2. Flo varsler at helten blir i Strømsgodset

 3. Keita vil ikke tilbake til Polen: – Jeg var helt ensom

 4. Marcus Pedersen refser eget forsvar: – Ikke bra nok

 5. Godset-helten fikk klem av en som alltid trodde på han

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder