Arsenal kan miste Champions League etter 18 strake sesonger

0-0 mot Sunderland – nå presses Wenger av Manchester United

(Sunderland - Arsenal 0-0) Etter 18 strake sesonger i Champions League risikerer Arsenal å havne utenfor det gode selskap neste sesong.

  • Morten Stokstad

For etter uavgjort i tre av de fire siste seriekampene begynner Manchester United å nærme seg bakfra i jakten på fjerdeplassen som gir mulighet for spill i Europas gjeveste klubbturnering i 2016/17.

VG FULGTE KAMPEN LIVE

United presser Arsenal

Louis van Gaals lag har en kamp til gode og er fem poeng bak Arsenal. Det vil være en gedigen nedtur for manager Arsene Wenger om han skulle miste Champions League-deltagelse etter å ha vært med i turneringen i nesten 20 år.

Les også: Martial sendte United til finalen på overtid

Og det i en sesong der Arsenal lenge så ut til å kunne ta en etterlengtet Premier League-tittel. Men det har kladdet for London-laget de siste månedene, og igjen gikk to poeng tapt i bortekampen mot nedrykkstruede Sunderland.

– Jeg synes at førsteomgangen vår var veldig god. Andre omgang er alltid litt mer vanskelig når du spiller søndag-torsdag-søndag. Vi skapte mindre, men kunne likevel ha scoret. Vi skulle ha ledet etter første omgang, sier Wenger til BBCs Match of the Day.

Han innser at det nå blir et tøft press om å ta de nødvendige poengene for at ikke Champions League skal glippe.

– Det gjør at vi må vinne den neste kampen - som alltid. Vi kjemper mot lag som kjemper for ikke å rykke ned, så vi forbereder oss på en ny fight neste lørdag, sier franskmannen om hjemmemøtet med Norwich.

Sam Allardyce og hans gutter er på trygg grunn etter det ene poenget på Stadium of Light, hårfint på bedre målforskjell enn Norwich.

Men Sunderland kunne fort ha fått med seg tre poeng. Anført av en livlig Jermain Defoe skapte hjemmelaget flere gode muligheter. 33-åringen var en stor trussel, men siktet var ikke helt fininnstilt. Aller nærmest var Patrick van Aanholt 22 minutter ut i kampen. Nederlenderen ladet venstrefoten og skjøt et fripsark rett i krysstanga. Og ut.

Les også: Guttungen som gir Manchester United håp

Defoe nær scoring

Etter 34 minutter prøvde Alexis Sanchez seg fra omtrent samme distanse utenfor 16-meteren. Men Vito Mannone var nede i sitt høyre hjørne og reddet både skuddet og returen. På den påfølgende corneren fikk Arsenal en ny stor sjanse, men hjemmelaget ryddet unna.

Etter 37 minutter ropte Sunderland på straffe. Defoe skjøt i armen på Per Mertesacker, og ballen hadde retning mot mål, men dommer Mike Dean blåste ikke. Like før pause kunne Arsenal også fått straffe i en lignende handssituasjon, men DeAndre Yedlin slapp unna.

Les også: Wenger og Koeman i bråk

Fem minutter etter pause kom Jermain Defoe seg fri i bakrommet. Den tidligere landslagsspissen fyrte av, men Petr Cech reddet.

64 minutter ut i kampen var Defoe løs igjen. Denne gangen forsøkte han å lobbe over Cech, men avslutningen gikk utenfor.

Fra sidelinjen forsøkte en tyggegummityggende Sam Allardyce å mane Sunderland-spillerne til seier i andre omgang, men kampen ebbet ut målløs.

Sunderland møter Stoke (b), Chelsea (h), Everton (h) og Watford (b) i de gjenstående kampene. For Arsenal gjenstår Norwich (h), Manchester City (b) og Aston Villa (h).

Hvis Manchester United vinner resten av sine kamper må Arsenal ha minst syv poeng på de tre siste kampene for å sikre fjerdeplassen.

PS! En opptur for Arsenal på en ellers middels dag: Jack Wilshere fikk sine første Premier League-minutter på tampen av kampen etter sin langvarige skade.

Les også: «Nesten-Ranieri» ber Spurs-manageren om å vente...

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder