OPPGITT: Start-trener Stig Inge Bjørnebye er ikke fornøyd med NFF-utvalgets avgjørelse om å gi Heinz Müller to kamper. Foto: Scanpix

Bjørnebye: - Supperåd!

... mener straffen er en «komplett skandale»

LAMBERTSETER/OSLO (VG Nett) Hverken Start eller Lillestrøm er fornøyd etter at fotballforbundet ga Heinz Müller to kampers karantene.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Les også:Müller fikk to kamper

Lengst går Start-trener Stig Inge Bjørnebye, som hadde ventet seg en langt strengere straff.

- Det er en komplett skandale! sa den tidligere landslagsassistenten da han møtte VG Nett på Lambertseter onsdag kveld.

- De har laget en arena der man kan drepe folk uten å få straff. Supperåd! sier Bjørnebye.

- Hva slags straff burde Müller fått?

- Det er det ikke opp til meg å mene noe om, svarer Start-treneren etter å ha sett laget sitt slå Manglerud/Star i cupen.

Geir Ludvig Fevang fikk med seg cupkampen i hovedstaden i dag. Han ville ikke si stort om karantenen til Müller.

- Det bryr jeg meg ikke om, for å være helt ærlig. Jeg har ingen kommentarer bortsett fra det, sier han ifølge Aftenposten.no.

LSK også misfornøyd

Men heller ikke Lillestrøm er fornøyd med fotballforbundets avgjørelse. Klubbleder Frank Grønlund stiller seg uforstående til at disiplinærutvalget valgte å ta tak i saken.

- Dette er ikke et stygt slag som har skjedd bak ryggen på dommeren. Dommeren står rett foran situasjonen og indikerer fordel for Lillestrøm. Da har han jo sett hva som skjedde. Hva blir konsekvensene av dette? Når skal man bruke video i etterkant? Når det oppstår skader? spør Grønlund overfor VG Nett.

- Dommeren blir til de grader overprøvd. Han står i nærheten av der det skjer, men nevner det ikke med et ord i kamprapporten. Så krever NFF at han må uttale seg på nytt etter kampen. Da lukter det at man har bestemt seg for noe på forhånd, sier han.

- Tror du forbundet har latt seg påvirke av mediestormen de siste dagene?

- Alle blir påvirket av slikt. Det er klart at man blir det, sier Frank Grønlund.

NFF: - Har strukket oss langt

Einar Bergum i disiplinærutvalget til NFF understreker at det ikke var noen selvfølge at de skulle ta tak i søndagens omdiskuterte episode.

- Vi har lagt til grunn at dommeren ikke så at Fevang ble truffet av kneet til Müller. Da kan vi overprøve dommeren i ettertid. Mange vil nok mene at vi har strukket oss langt, men utvalget mener at dette er innenfor regelverket, sier han til VG Nett onsdag kveld.

- Hvordan reagerer du på Stig Inge Bjørnebyes uttalelser i kveld?

- Jeg registrerer at Lillestrøm er uenige med oss. Og jeg registrerer at Start - dersom du referer Bjørnebye korrekt - også er uenige med utvalget.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder