Marcus Pedersen stanget Strømsgodset mot Europa

DRAMMEN(VG) (Strømsgodset - Sogndal 4-1) En tidlig kalddusj plaget ikke Strømsgodset nevneverdig. En bunnsolid andre omgang sørget for jubel i Drammen by.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Vi var tålmodige og visste vi kom til å skape sjanser, sier Marcus Pedersen til VG etter kampen.

Etter tre scoringer i andre omgang er Godset på full fart mot medaljekampen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Nå har vi iallfall noe å spille for, sier Pedersen som vil at laget tar en kamp av gangen.

– Vi burde jo aldri vært i denne situasjonen med den starten vi hadde.

Drammenserne hadde en lei start på sesongen, men status 29. oktober er at serievinnerne fra 2013 nå for alvor er med i kampen om kvalikk-plass til spill i Europ League etter seks strake seire. Som for øvrig er klubbrekord.

Det får Tor Ole Skullerud til å trekke på smilebåndet.

– Så klart vil vi være med å kjempe, sier Skullerud da VG hinter om Europa League-plass om Godset fortsetter slik.

– Det er jo mange andre som vil ha den plassen og. Men vi er i form, og det skal vi utnytte, sier sjefen for de mørkeblå.

Sensommer og høst har vært som en fest for Strømsgodset som har klatret og klatret på tabellen. Også her tok de kommandoen. Før ett minutt var spilt kom Tokmac Nguen alene med Mathias Dyngeland i Sogndal-buret, men førstnevntes i utgangspunktet lekre lobb over keeperen gikk til side for mål.

VG LIVE: Fyldig kampreferat her.

Men det var Sogndal som skulle score da de fikk deres første sjanse. Godset-keeper Espen Bugge Pettersen somlet med et utspill og sparket ballen rett ut til Stanisa Mandic. Bendik Bye fikk ballen og la den i Pettersens nærmeste hjørne. 1-0 mot spillets gang!

Hjemmelaget fikk en kjempemulighet da Eirik Ulland Andersen slo inn et frispark til Marius Høibråten som tvang frem en solid redining fra Dyngeland etter en stupheading.

Fem minutter før pause kom Parr til innlegg fra venstre, men utrolig nok klarte verken Lars Vilsvik eller Bassel Jradi, som bommet på ballen, klarte å sette ballen i nettet. Stor sjanse.

Minuttet etter ble det scoring. Francisco Junior fikk ballen på 16-metersstreken. Via Kjetil Wæhler satte han ballen forbi Dyngeland. Meget fortjent utligning rett før hvilen.

Fikk du med deg? Deila raser mot neste års kampoppsett

Kjørte kampen fullstendig

Vertene på Marienlyst fosset i angrep også i 2. omgang. Eirik Ulland Andersen kom nærme med en heading tidlig, men den gikk til side for Sogndals bur. Etter det hevet Sogndals seg betraktelig. Før pause hadde de ballen svært, svært lite. Omtrent like mye som i løpet av de seks-syv første minuttene etter hvilen til sammen.

Men det var Godset som fortsatte å skape muligheter. Jradi og Vilsvik hadde begge skuddforsøk som fort kunne blitt scoring.

Jradi kom mye mer til sin rett i rommet bak Marcus Pedersen i andre del av kampen. Og det var han som gjorde 2-1. Spilte vegg med Tokmac Nguen, og satte ballen sikkert bak Dyngeland. Lekker fotball.

Pedersen så ut til å ha godt av litt avlastining på topp. Hjemmelagets gode, og alltid utfordrende, Ulland Andersen, fant Hamarsingens pannebrask i feltet på en corner - og Godset-scoring nummer tre for kvelden var et faktum.

– Stussen satt, sa en blid Pedersen etter kampen.

Kveldens beste enkeltmannsprestasjon var signert Bassel Jradi. Dansken fikk ballen i feltet, vendte rundt 180 grader og plasserte ballen forbi en utspilt keeper. Vakkert 4-1-mål!

Godset har 44 poeng etter 27 kamper mens Sogndal ligger i utsatt posisjon med 28.

– Godset er gode, men vi er ikke på og det blir enkelt for de. Vi blir slitne, de får for god tid og da får de muligheten til å gjøre som de vil, oppsummerer Sogndal-kaptein Even Hovland etter full tid.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder