UPOPULÆRT VALG: Per Joar Hansen overtok som Rosenborg-trener etter Ola By Rise foran 2005-sesongen, men varte bare åtte måneder i jobben. Derfor er han et upopulært valg som Jan Jönssons etterfølger i supporterkretser. Foto: Fredrik Solstad/VG

Perry-protester sperret inngangen på RBK-Brakka

Daglig leder: Dette er lavmål

Supporsjef: Aner ikke hvem som står bak

(VG Nett) Per Joar Hansen (47) topper Rosenborgs ønskeliste. Det vekker harme blant enkelte supportere, som i natt gjennomførte en protestaksjon på Lerkendal.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

På tross av stor suksess med det norske U21-landslaget i 2012, vil ikke en eventuell ansettelse av Per Joar Hansen som ny Rosenborg-trener bli godt mottatt i supporterkretser i Trondheim.

Da de ansatte i klubben kom på jobb på Lerkendal onsdag morgen, ble de møtt av et klubbhus bokstavelig talt tapetsert med mishagsytringer mot veivalget Rosenborg nå tilsynelatende er i ferd med å ta.

HAR DU BILDER, VIDEO, TIPS ELLER INNSPILL?2200@VG.NO || SMS/MMS til 2200 || 22000000

Triste klubbledere

Foran hovedinngangen på «Brakka» var det hengt opp et stort banner med påskriften «Perry? Nei takk». På den ene veggen sto det skrevet «Inn med Perry = ut med ambisjonene», og på gjerdet som vender ut mot parkeringsplassen hadde noen med store bokstaver skrevet «Nei til Perry», «Hoftun må gå», «2005 om igjen» og «Trist som faen», skriver adressa.no.

- Jeg synes det er trist. Det er mange måter å kommunisere på, men dette er lavmål, sier daglig leder Hroar Stjernen til VG Nett.

Han forteller at bannerne ble hengt opp i løpet av natten, og at de som sto bak deretter tipset Adresseavisen om aksjonen.

- Det er bra med engasjement, og vi får mange tilbakemeldinger på det vi gjør. Men å ringe anonymt for å tipse om dette er litt lavmål. Folk må få lov til å si hva de mener, men de må finne kanaler som er fornuftige, sier Stjernen.

Hverken Erik Hoftun eller Per Joar Hansen har besvart VG Netts henvendelser onsdag, men til Adresseavisen sier Hoftun at han ikke bryr seg.

- Personlig bryr jeg me ikke om det. Dette er jeg uberørt av. Første gang jeg så et slikt banner på tribunen i sommer gikk det inn på meg. Nå har det blitt så mye av det at jeg ikke bryr meg lenger. De kan gjerne henge opp bannere i hele byen for min del, sier Erik Hoftun til adressa.no, og ber heller folk som har noe å si komme direkte til ham med det.

Styreleder Ivar Koteng er noe mer forsiktig enn Stjernen i sin tilnærming til saken.

- Det beskriver et enormt engasjement. Det er like mange meninger som det er trenere å velge blant. Uansett hva vi velger, så blir det feil. Vi velger etter beste evne, sier Koteng til VG Nett.

- Når vil en ny RBK-trener være klar?

- Vi regner med å få en avklaring snart, og håper å være helt i mål til neste fredag.

Artikkelen fortsetter under bildet.

TILBAKE TIL RØTTENE: Da daglig leder Hroar Stjernen (f.v.) og styreleder Ivar Koteng avskjediget Rosenborg-trener Jan Jönsson under en pressekonferanse på fredag, uttrykte klubbledelsen et ønske om å vende tilbake til røttene. Foto: Ned Alley/NTB scanpix Foto: Ned Alley/NTB scanpix


Skeptiske supportere

Leder for Rosenborgs supporterklubb Kjernen Kenneth T. Kjelsnes bedyrer at han ikke har kjennskap til hvem som har gjennomført protestaksjonen, men tar heller ikke direkte avstand fra den.

- Jeg har ingen anelse om hvem som har gjort dette. Man kan være enig eller uenig i budskapet og formen, men jeg vil understreke at aksjonsformen er fredelig. Det er ikke hærverk. Det er bare bannere som har blitt hengt opp, sier Kjelsnes til VG Nett.

Supporterne har tilt seg skeptiske til Hansens kandidatur fra første stund. Allerede på fredag ga Kjernen-leder Kjelsnes tydelig uttrykk for at han håpet klubben i stedet løftet blikket utover Fotball-Europa i trenerjakten.

Den innvendingen gjentok han overfor VG Nett i går.

- De har gått altfor snevert ut i jakten på Jan Jönssons erstatter, ved å si at han skal være norsk og spille 4-3-3, og at listen over kandidater derfor er kort. Det er altfor enkelt, vi synes dette går altfor fort fram, og der ligger hovedbekymringen vår, sa Kjelsnes til VG Nett.

Tilbake til røttene

Da Rosenborg-ledelsen tok avskjed med hovedtrener Jan Jönsson under en pressekonferanse på fredag, ga styreleder Ivar Koteng tydelig uttrykk for at klubben nå vil søke tilbake til de «eggenske» røttene i jakten på svenskens etterfølger.

Styrelederen bekreftet også kandidaturet til U21-landslagssjef Per Joar Hansen, som tidlig seilte opp som en favoritt til en jobb han ble fjernet fra i august 2005 etter uteblivende resultater. Det var for øvrig sesongen da Rosenborgs rekke på 13 strake seriemesterskap kom til veis ende.

Siden har det blitt tydeligere og tydeligere at 47-åringen topper ønskelisten i klubbkontorene «Brakka» på Lerkendal.

Grønt lys fra NFF

I VG på lørdag sa generalsekretær Kjetil Siem at Norges Fotballforbund (NFF) ikke kom til å lage trøbbel for mannen som ledet Norge til neste sommers U21-EM i Israel dersom han ville til Rosenborg.

I dagens papirutgave av VG forteller Hansen selv at Rosenborg har tatt kontakt med NFF, og at han har fått grønt lys til å prate med gamleklubben.

- Slik jeg har forstått det har RBK kontaktet NFF og ønsket å ta en prat med meg. Det er ikke noe mer reelt enn det, sier Per Joar Hansen til VG.

Åpen Sollied

LEDIG PÅ MARKEDET: Trond Sollied har stått uten jobb siden han fikk sparken i belgiske Gent i oktober. Han åpner nå for en retur til Rosenborg. Foto: AFP PHOTO/BELGA/VIRGINIE LEFOUR

Også Trond Sollied, som Kjelsnes trakk fram som det mest spennende navnet av norske fotballtrenere som forvalter arven etter Nils Arne Eggen, har blitt koblet til en mulig Rosenborg-retur.

Uten å ville lette for mye på sløret, innrømmer han at han i det minste er åpen for diskusjon.

- Jeg har vært åpen for det hele veien, men til nå har det ikke passet. Ett år var det nære, klokken var «fem på tolv», men så ble det ikke noe av det. Det hadde vært lettere om jeg var alene og ikke hadde familien å ta hensyn til, sier Sollied til Aftenposten onsdag.

Styreleder Koteng vil overfor VG Nett ikke kommentere hvorvidt Sollied er aktuell eller ikke.

Eggen sa nei

UAKTUELL: Nils Arne Eggen skal selv ha sagt at det er uaktuelt å gjøre trenercomeback. Her fra en pressekonferanse foran Champions League-kvalifiseringsmøtet med FC København i 2010. Foto: BJØRN S. DELEBEKK/VG

Nils Arne Eggen, som ledet Rosenborg til klubbens hittil siste seriegull i 2010, er ikke aktuell for noe comeback.

Det var styreleder Koteng kategorisk på da VG Nett spurte ham på fredag. Tilsynelatende var det klubben som sa nei til trenerlegenden, men det tilbakeviser tidligere sportsdirektør Rune Bratseth overfor adressa.no.

- Jeg har fått forståelsen av at Nils ikke ser seg selv som trenerkandidat i Rosenborg, sier Bratseth, som i dag har en rådgiverfunksjon i klubben.

Det inntrykket deles av Eggens mangeårige assistent Bjørn Hansen.

- Det Rune sier er korrekt. Nils Arne ser ikke på seg selv som en kandidat. Det ble klart tidlig, sier Hansen til Adresseavisen.

Eggen befinner seg på ferie på Hawaii, og har ennå ikke kommentert trenerspørsmålet i Rosenborg offentlig.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder