BRÅK: Roger Halberg, lederen i divisjonsforeningen i fotball, trekker seg etter et opphisset medlemsmøte. Striden rundt fotballpresident Yngve Hallén er den direkte årsaken. Her er fotballpresident Yngve Hallèn før Norges møte med Wales lørdag. Foto: Scanpix

Divisjonsforeningen uten leder etter Hallén-bråk

Roger Halberg, lederen i divisjonsforeningen i fotball, trekker seg etter et opphisset medlemsmøte.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

- Mandag trakk jeg meg som leder. Det skyldes helheten i norsk fotball. Det er så mye rot som foregår nå, og det har jeg ikke lyst til å være med på, sier Roger Halberg til Bergens Tidende.

Han har sittet som leder i Divisjonsforeningen siden 2010, og han var også med på oppstarten i 2002. Foreningen har som hovedmål å skape større entusiasme rundt 2. divisjon.

Les også: Nytt styremedlem i fotballforbundet trekker seg

Striden rundt fotballpresident Yngve Hallén er den direkte årsaken til at Halberg nå trekker seg. Da Divisjonsforeningen møtte valgkomiteen i Norges Fotballforbund 22. september, gikk styret i foreningen inn for å skifte ut Hallén.

Divisjonsforeningen kom opp med tre andre kandidater: Tidligere visepresident i NFF, Erik Loe, tidligere generalsekretær Karen Espelund og nåværende styremedlem Kjartan Berland.

På et medlemsmøte i forbindelse med cupfinalehelgen fikk Halberg og styret flengende kritikk fra medlemmene i Divisjonsforeningen for å ha gått til valgkomiteen uten mandat fra alle medlemmene.

VG Debatt: Diskuter med andre her!

Han og resten av styret følte at det var bred enighet om at Yngve Hallén bør skiftes ut ved fotballtinget i mars neste år. Etter skandalen rundt Erik Loe har Divisjonsforeningen sagt at de vil stille seg bak det som valgkomiteen kommer fram til, enten det blir Hallén eller en av de andre foreslåtte kandidatene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder