STJERNER PÅ VG NETT: I morgen kan du se tre av verdens aller beste fotball-lag LIVE på VG Nett. Foto: REUTERS/AFP/AP

Se Liverpool, Barcelona og Inter direkte på VG Nett

(VG Nett) På tirsdag kan du for første gang SE Champions League direkte på VG Nett.

  • Morten Ulekleiv
  • Anders Park Framstad

Digital-tv via Parabol og Fiber. TV slik du vil ha det.

Førstkommende tirsdag er det mulig å følge tre Champions League-kamper direkte på VG LIVE, i første omgang som et prøveprosjekt i samarbeid med Viasat.

Her er kampene du kan se på VG LIVE i morgen:
18.30, Rubin Kazan - Inter
20.45, Barcelona - Dinamo Kiev
20.45, Fiorentina - Liverpool

- En gammel drøm

Liverpool er etter Manchester United den utenlandske klubben med flest supportere i Norge, og VG Nett-redaktør Espen Egil Hansen legger ikke skjul på sin begeistring over at VG Nett nå får vise tv-bilder LIVE fra deres Champions League-kamp.

- Å få vise Liverpool på VG Nett er en gammel drøm som nå går i oppfyllelse, sier Espen Egil Hansen.

Tjenesten er et samarbeid med Viasat, som har lange sportstradisjoner. Hver kamp vil koste 79 kroner. Tirsdagens kamper er kun et prøveprosjekt som skal evalueres etter tirsdagens kamper.

- Vi satser allerede hardt med rettighetene til norsk fotball. Nå ønsker vi å videreutvikle den posisjonen vi har blant fotballinteresserte nordmenn. Viasat har en lang tradisjon i å håndtere gode sportsrettigheter. Kombinert med VG Netts sterke posisjon på fotball, er dette et uhyre spennende prosjekt, sier Hansen.

- Vi har sett at kamper på nettet er en voksende arena. Det blir spennende å se hva vi kan få ut av et samarbeid med Norges største nettsted, sier sportssjef Stian Kleppo i Viasat.

VG LIVE:Registrer deg som bruker allerede nå

Fra klokken 23.30 i morgen kveld vil også høydepunkter, scoringer og dramatiske situasjoner være tilgjengelig gratis for VG Netts lesere. De som har betalt for å se kampen, vil få høydepunkter løpende akkurat som i VG Netts satsing på norsk fotball.

Ny teknologi

Fotballsatsningen på VG LIVE har blitt muliggjort av den nye Move-plattformen, som ble innført i forbindelse med årets Tippeliga-sesong.

VG Live har i utgangspunktet kapasitet til å håndtere mange fotballinteresserte nordmenn, ettersom systemet ble bygget opp med tanke på et scenario der norsk eliteserie kun skulle vises på internett.

Morten Holst i VG Nett forteller at Move-teknologien sikrer en jevnere overføring av bilde og lyd.

- Istedenfor at det oppstår hakking, senker Move kvaliteten umerkbart. Dessuten kreves det lavere båndbredde for å få god kvalitet, sier han.

For å se Champions League på VG LIVE, må man registrere seg som bruker. Deretter må man kjøpe tilgang til hver enkelt kamp.

Registrer deg gratis som bruker på VG LIVEher!

PS! Champions League på VG LIVE vil kun være tilgjengelig fra Norge.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder