VINNER: Stefan Johansen med beviset på at han er kåret til årets spiller i Skottland. Foto:Craig Swan,

Johansen kåret til årets spiller i Skottland

Stefan Johansen (24) har hatt en fantastisk sesong i Celtic-drakten. Etter 12 mål og to titler er han nå kåret til årets beste spiller i den skotske ligaen.

  • Stine Løvmo Lie

Artikkelen er over fire år gammel

24-åringen er stemt frem av det skotske fotballforbundet. I april ble han også kåret til årets Celtic-spiller av klubbens egne supportere.

– Det er bra og det viser at jeg har gjort noe riktig denne sesongen, sa Johansen da det ble klart at han var nominert.

Og det har han så definitivt gjort.

Midtbaneeleganten, som ble kåret til årets norske fotballspiller i 2014, har scoret en rekke viktige mål, og da Celtic ble seriemester i går, var det mye takket være finnmarkingen.

LES OGSÅ:Sjekk Johansens spesielle scoringsmønster

Johansen er ikke den eneste nordmannen som har hatt en god sesong i Skottland. Celtic-trener Ronny Deila har allerede vunnet to troféer etter overgangen fra Strømsgodset.

– Det er en herlig følelse. Å få en god start i en stor klubb som Celtic er godt. Vi skal nyte øyeblikket. Å vinne alle tre titlene er en drøm, og dette ga mersmak, sa Deila til VG da ligacup trofeet var sikret.

I går ble han også ligamester i sin nye klubb, men han ble ikke kåret til årets trener i kveld. Det var Inverness-sjef John Hughes som stakk av med den prisen.
Han har ledet laget sitt til FA-cupfinalen på bekostning av nettopp Celtic og Deila.

LES OGSÅ:Deila festet foran supportere: – Helt legendarisk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder