FOLKEFEST: Både Vålerenga-, RBK-, Brann- og Godset-fansen kommer til å stille mannsterke når moroa begynner i morgen. Foto:VG,SCANPIX

Publikumsfest i serieåpningen

Rosenborg lokker med Petter Northug som pauseunderholdning

I morgen er det serieåpning i norsk toppfotball, og det ligger an til storinnrykk fra supportere over hele landet.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Rosenborg får besøk av Aalesund på Lerkendal i morgen, og det lukter folkefest i Trondheim.

– Vi passerer i alle fall 18.000 solgte billetter, sier daglig leder og arrangementssjef Tove Moe Dyrhaug.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

I fjor tok 16.200 mennesker turen for å få med seg åpningskampen. Da var det Viking som gjestet trønderne.

– Det er økt interesse. Vi har spilt mange treningskamper og scoret mye mål. Nå er det optimisme i Trondheim, forteller Moe Dyrhaug, som også tror at opplegget rundt kampen er med og lokker folk til stadion.

– Åge Aleksandersen skal hylle Odd Iversen før kampstart, og i pausen kommer Petter Northug.

Skikongen skal entre gresset iført Rosenborg-drakt og VM-medaljer. Aleksandersen skal synge «Et bilde tå'n Ivers» for å hedre den avdøde klubblegenden.

– Det vil folk få med seg, fastslår Moe Dyrhaug.

Mildvær ga salgsøkning

Også på Ullevaal blir det folksomt. Vålerenga har solgt over 12.000 billetter, og det forventes at opptil 15.000 kommer til å dukke opp. I fjor var det drøyt 9000 til stede under sesongåpningen.

– Jeg tror den økte interessen kommer av flere ting. Vi har nye spillere, og det er stas. I tillegg er det sen seriestart. Skisesongen er over og folk er i fotballmodus, mener arrangementsansvarlig Anita Alexandersen.

PÅ LERKENDAL: Petter Northug skal hedres i pausen. Her er han på stadion ved en tidligere anledning. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

– Vi merket at salget tok seg opp da mildværet kom rett før påske. Når man kan ta frem småsko og sykkel og man ser asfalten igjen, får man også lyst til å dra på fotballkamp.

Vålerenga får besøk av Strømsgodset.

LES OGSÅ: Vålerenga jobber med å få Ødegaard til Norge

Brann-effekt i Fredrikstad

Stabæk forventer at rundt 4000 kommer til å møte opp på Nadderud i morgen.

– Det er vi kjempefornøyde med. Interessen har vært bra i vinter, og vi har et lite stadion med kun 1500 plasser under tak, så 4000 besøkende er bra, sier klubbens arrangementsansvarlig Kjetil Ekeli.

I OBOS-ligaen reiser Brann til Fredrikstad for å ta fatt på tilværelsen på nest høyeste nivå, og interessen i plankebyen er skyhøy. Det er ventet at rundt 7000 supportere vil ta plass for å heie på de to storlagene.

– Det er vi fantastisk godt fornøyde med. I fjor var det høyeste publikumstallet i hele 1. divisjon 5005 personer. Vi knuser det i første runde. Det skyldes nok delvis økt optimiske i Fredrikstad og delvis effekten av at vi møter Brann, sier arrangementsansvarlig Svend Anders Karlsen-Moum.

LES OGSÅ:Slik er Branns nye hverdag

PS: Sist det var seriestart så sent som i april, var 9. april 2007.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder