BACK IN BUSINESS: Ole Gunnar Solskjær svarer på spørsmål, etter at han onsdag ble presentert som ny manager i Molde. Foto: Espen A. Istad / NTB scanpix ,

Molde-profil om reaksjonene da Solskjær returnerte: – Nesten litt sjokktilstander

MOLDE (VG) MFK-spiller Knut Olav Rindarøy forteller om god stemning da Ole Gunnar Solskjær presenterte seg i MFK-garderoben onsdag.

  • Martin Brøste
  • Hugo Tingvoll
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Onsdag ble Ole Gunnar Solskjær presentert som Moldes nye hovedtrener. MFKs venstreback Knut Olav Rindarøy forteller til VG at det var fornøyde ansikt å se da Solskjær gjorde sin entré i MFK-garderoben.

– Vi satt nede, og noen spilte kort og noen så på TV. Der kommer han plutselig inn og sier takk for sist, forteller Rindarøy til VG.

– Hvordan var stemninga der da han kom inn?

– Det var nesten litt sjokktilstander om man kan si det. Men jeg så at folk var overrasket, og så at gliset kom fram på alle sammen. Jeg tror det er positivt, sier han om ansettelsen.

Les også: Molde må spørre seg selv hvorfor Solskjær-avtalen tok så lang tid

– Det var positiv stemning og mange smil. Vi har ventet lenge, men vet at det har vært jobbet godt. Når vi nå endelig har fått avgjørelsen er vi fornøyde. Ole Gunnar står for en kompetanse som er bra å få tilbake, sier MFK-stopper Vegard Forren.

Artikkelen fortsetter under bildet.

GJENFORENT: Ole Gunnar Solskjær og Knut Olav Rindarøy etter cupfinaleseieren over Rosenborg i 2013. Begge håper på liknende scener de kommende sesongene. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

Overraskede spillere

Rindarøy tror Solskjærs «MFK-comeback» vil løfte klubben tilbake til toppen i norsk fotball, etter en sesong som har vært langt under pari i Tippeligaen. Han forteller det var mange i spillergruppa som håpte på at den tidligere Cardiff-manageren skulle komme tilbake til Molde.

– Det var en fantastisk nyhet for oss i Molde. Vi spillerne er veldig fornøyd med dette. Den jobben han gjorde her sist var uvurdelig, sier han.

– Kom dette litt som en bombe på dere spillere også?

– Jeg har tenkt tanken og håpt at han skulle komme tilbake, men på måten det skjedde så var det selvsagt overraskende, sier han.

Landslagsspiller Vegard Forren sier at han også ble en smule overrasket over ansettelsen, men at det var Solskjær som sto øverst på lista over ønskede trenere. Og det ikke bare for ham, men for stort sett hele spillergruppa.

– Vi har hatt et håp. Det er dette vi spillerne hadde ønsket oss. Når han er ledig var det et ønske fra vår side at klubben skulle få han tilbake. Det er deilig å ha dette på plass, forteller Forren

Skryt

Rindarøy roser sin nye trener opp i skyene, men har ikke glemt at også Solskjær har temperament.

– Han er fantastisk manager. Han er utrolig flink på å utvikle spillere, men også på å få oss til å bli vinnere. I tillegg en veldig ærlig trener, så det blir vel noen hårfønere framover, spår Rindarøy.

Både fans, spillere og flere rundt MFK har ventet lenge på at en permanent trener skulle komme på plass etter sparkingen av Tor Ole Skullerud. Flere av spillerne i klubben kontrakter som går ut etter sesongen, men Rindarøy tror disse nå vil være mer enn lysten på å forlenge sine avtaler.

– Ja, det tror jeg absolutt. Det var alfa omega å få en trener på plass nå med tanke på fortsettelsen, og å eventuelt signere de på utgående kontrakt. I tilegg kan vi hente inn nye ansikt, og fortsatt utvikle egne spillere. Det er han utrolig dyktig på, sier Rindarøy

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder