MYE KLART: Per-Mathias Høgmo vil ikke si noe om Italia-kampen går ut på samme kampplan som mot England. Den fikk solid kritikk.
MYE KLART: Per-Mathias Høgmo vil ikke si noe om Italia-kampen går ut på samme kampplan som mot England. Den fikk solid kritikk. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Nekter å røpe Italia-taktikken

Fikk kritikk for England-kampen - vil ikke si noe om strategien mot Italia

FOTBALL

Dæhli: - Ikke noe vits i å røpe hva vi skal gjøre

ULLEVAAL (VG) Landslagssjef Per-Mathias Høgmo har Italia-planen klar. Men han kommer ikke til å si ett ord om hva den innebærer før kampstart tirsdag kveld.

Publisert: Oppdatert: 07.09.14 14:17

- Du får se det 20.45 tirsdag. Det blir ikke sagt ett ord om det nå. Ingenting, sier landslagssjef Høgmo på VGs spørsmål om strategien mot Italia blir lik den man så mot England.

I etterkant av 0-1-tapet på Wembley haglet kritikken mot landslagssjefen fra spesielt Vålerenga-trener Kjetil Rekdal. Sistnevnte mente det var feigt å spille så defensivt mot engelskmennene når Høgmo hele det siste året har prioritert en offensiv spillestil.

- Vi har spilt 11 landskamper på en helt annen måte med synlig offensivt spill. Det har vært dristig, men vi har klart å skape en del. I dag er vi hverken dristige eller klare å skape noe som helst. Vi har en helt annen inngang til kampen enn i de 11 foregående, sa Vålerenga-treneren i Viasats studio.

Om det norske folk igjen får se et lavtliggende og passivt norsk landslag når stormakten Italia gjester Ullevaal tirsdag, vil imidlertid ikke Høgmo si noe som helst om.

- Vet hva vi skal gjøre

Heller ikke Mats Møller Dæhli, som regner med å bli spilleklar til kampen, vil røpe hva Norges planlagte taktikk er.

- Vi har pratet om hva som blir utgangsplanen mot Italia. Vi vet hva vi skal gjøre. Det er vi klare på, sier 19-åringen.

- Blir det høyere press enn mot England?

- Jeg skal ikke si noe om hva vi har tenkt til å gjøre. Vi vet hvem vi møter - det er et veldig godt lag. De slo Nederland 2-0. Vi har sett dem på video og vet hva vi skal gjøre, gjentar den offensive midtbanespilleren.

- Får dere beskjed om å ikke snakke så mye utad om kampstrategi?

- Nei, vi holder de taktikkmøtene vi har… Vi vet hva vi skal gjøre. Det er ikke noe vits i å gå og si at vi skal gjøre det eller det, svarer Dæhli.

Artikkelen fortsetter under bildet

Har laget klart

I og med at Cardiff-spilleren virker å bli klar i tide til møtet med Italia, er det grunn til å tro at han bekler én av midtbanerollene mot «Azzurri».

Ifølge Høgmo har han allerede bestemt seg for hvem som får tillit fra start i oppgjøret på Ullevaal.

- Jeg har store deler av laget klart, bekrefter landslagssjefen.

Italia er Norges første motstander i EM-kvalifiseringen. Den firedobbelte verdensmesteren stiller uten stjerner som blant andre Mario Balotelli og Andrea Pirlo.

Men Italia har ny landslagssjef i den tidligere Juventus-treneren Antonio Conte, som forsvant fra Torino-klubben etter sitt tredje strakte seriemesterskap i våres.

- Er det en ulempe at Italia har en ny landslagssjef i Conte?

- Jeg ser fokuset på en tydelig Juventus-stil og et tydelig kollektiv. De ønsker å bygge opp et tydelig kollektiv og jeg ser en tydelig strategi, sier Høgmo.

Her kan du lese mer om