INGEN LANDSLAGSHAST: Godset-trener David Nielsen mener Martin Ødegaard må spille seg inn i lagets førsteellever før man kan snakke om landslagsspill.
INGEN LANDSLAGSHAST: Godset-trener David Nielsen mener Martin Ødegaard må spille seg inn i lagets førsteellever før man kan snakke om landslagsspill. Foto:,NTB Scanpix

Delte meninger om landslagsdebut: Riise krever Ødegaard (15) på landslaget

Ødegaard: – Må prestere bedre over tid

FOTBALL

C More-ekspert Eriksen: – Synes vi skal spare han for landslagssnakket

SANDNES/OSLO (VG) John Arne Riise mener Martin Ødegaard (15) bør få muligheten på A-landslaget etter praktkampen mot Sandnes Ulf. Strømsgodset, og hovedpersonen selv, tar akkurat det med knusende ro.

Publisert: Oppdatert: 15.01.15 13:56

John Arne Riise var klar på Facebook i går kveld, etter den store kampen til stortalentet til Strømsgodset. Han mener Ødegaard er så god at landslaget bør ta han med.

- Martin på landslaget ASAP! Gi ham matching i kamper mot de beste i Europa. La oss bygge ham opp og vi har en mulig sterjne om noen år ute i Europa :). La oss håpe NFF kan tenke utenfor boksen for en gangs skyld! Alder er ingen hindting, er du god nok er du gammel nok. La oss vise at vi lærer av de beste nasjonene. Dette kan bli spennende :). Well done Godset, skriver Riise på sin Facebook-profil.

Har spilt fire kamper fra start

– Landslaget? Først må han «inn» på Godset, sier Strømsgodset-trener David Nielsen til VG og ler etter kampen mot Sandnes Ulf i går.

Martin Ødegaard har bare spilt fire kamper fra start for Strømsgodset i år, men etter oppvisningen i 3-1-seieren mot Tom Nordlies mannskap i Sandnes, der han var involvert i alt Godset foretok seg offensivt, haglet det med meldinger i sosiale medier. Flere av dem inneholdt det samme budskapet: Martin Ødegaard må få muligheten på Norges A-landslag.

Det mener også VGs fotballjournalist Knut Espen Svegaarden.

– Typisk norsk

Ødegaard ble belønnet med en åtter på VG-børsen for prestasjonen. Da VG konfronterte ham med landslagssnakket i sosiale medier etter kampen, svarte 15-åringen følgende på spørsmål om han ser på seg selv som landslagsaktuell:

– Det får være opp til NFF og de som styrer det. Jeg spiller bare fotball og koser meg.
Jeg synes det er for tidlig å si om jeg er god nok. Jeg må prestere bedre over tid.

Situasjonen som kanskje skapte mest begeistring var Ødegaards forarbeid på 3-1-målet, der han serverte Thomas Sørum rett foran mål etter å ha forsert fra midtbanen.

– Det er litt typisk norsk å rope om landslaget etter en slik kamp. Han er ung og det vil komme både opp- og nedturer, men toppnivået hans er helt fantastisk høyt, sier Sørum, som også legger til at han aldri har sett sin 15-årige lagkamerat så god som mot Sandnes Ulf.

– Trenger mer kjøtt på beina

Bengt Eriksen, som var fotballekspert for C More på den aktuelle kampen, sier til VG at han aldri har sett maken til prestasjon av en 15-åring i norsk fotball.

Men han ville ikke være en del av «hyllekoret» som roper på landslagsspill for Ødegaard allerede nå.

– Det er vrient å bedømme. Ikke noe stygt om Sandnes Ulf, men de er rett og slett ikke det skarpeste laget i Tippeligaen akkurat nå. Han trenger nok litt mer kjøtt på beina. At han blir en toneangivende landslagsspiller i fremtiden, med mindre han skader seg, er det flere enn meg som skjønner og forstår.

- Han virker jordnær, fornuftig, klok og sindig. Men jeg synes vi skal spare ham for landslagssnakket nå, sier Eriksen.

Her kan du lese mer om