FÅR MER AV DETTE: Romelu Lukaku feirer en scoring mot Hull med et slenkyss til fansen. Rekordsummen på cirka 250 millioner kroner bør gi flere slike målfeiringer. Foto:Jan Kruger,Getty Images

Everton blar opp rekordsum for Lukaku

Stortalentet hentes for nærmere 300 millioner kroner

Everton-fansen: - Nå drømmer vi om medalje

Everton hadde aldri tidligere betalt mer enn 150 millioner kroner for en spiller. Det var før Romelu Lukaku (21) ble kjøpt fra Chelsea for det dobbelte.

Steinar André Danielsen
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det belgiske supertalentet Romelu Lukaku ble onsdag kveld presentert som Everton-spiller. Den 21 år gamle spissen kommer fra Chelsea for 28 millioner pund - 296 millioner kroner etter dagens kurs, og gjenforenes dermed med klubben han spilte på utlån for forrige sesong.

Lukaku har skrevet en femårskontrakt og skal spille med draktummer ti.

- Jeg er veldig fornøyd med å skulle spille for en så flott klubb. Forrige sesong var veldig bra. Jeg hadde en følelse av at dette er det beste stedet å være for å utvikle seg. Jeg er veldig tilfreds med å være tilbake. Her hører jeg hjemme, sier Lukaku på Evertons pressekonferanse etter at overgangen var offentliggjort.

Prislappen er den største i Evertons historie - og det med god margin. De blå fra Merseyside har aldri tidligere bladd opp mer enn 15 millioner pund - cirka 150 millioner kroner - for en spiller. Det var da Marouane Fellaini ble hentet til Goodison Park fra Standard Liege i 2008.

Lukaku knuser med andre ord klubbrekorden med nærmere 150 millioner kroner. Det får Everton-fansen til å juble.

- Dette er en gledens dag! Nå sitter jeg med en veldig god følelse. Lukaku var en kjempesuksess i fjor. Han falt i god jord hos fansen og alle i klubben. Supporterne trykket ham til hjertene sine umiddelbart. Han scoret to mål mot Liverpool og han lå vel bevisstløs etter sitt første mål for klubben - borte mot West Ham. Slikt husker man! sier Helge Grunnevåg, leder av Evertons norske supporterklubb, til VG.

Foran Messi og Rooney

21 år gamle Lukaku scoret 15 mål på 31 seriekamper for Everton forrige sesong, noe som gjorde ham til Premier Leagues niende mest målfarlige spiller. Legger man til de 17 scoringene han noterte seg for på utlån til West Bromwich Albion i 2012/13-sesongen, står han med 32 mål på 66 Premier League-kamper. Det er det kun Robin van Persie (38 mål) og Luis Suárez (54 mål) som kan matche.

Ikke nok med det: Ingen spillere har noen gang notert seg for flere mål i Europeisk ligafotball før fylte 21 år enn Romelu Lukakus 65 nettkjenninger. Lionel Messi (57 mål), Michael Owen (55 mål) og Wayne Rooney (44) følger nærmest, ifølge blant annet PurelyFootball.

- Jeg tror jeg kan utvikle meg på alle områder. Målstatistikken min er god, men jeg ønsker å bli bedre på alt, sier Lukaku.

Det har han alle forutsetninger for å klare, mener Everton-manager Roberto Martinez.

- Romelu vil aldri si det selv, men hans mål bør være å bli en av de beste spissene i verden.

- Dette er en merkedag i klubbens historie. Å signere Romelu er enhver Evertonians ønske, sier Martinz strålende fornøyd.

Det bekrefter supporterleder Grunnevåg.

- Han er spissen vi har manglet i alle år. Vi har ofte hatt gode lag, men manglet spilleren som kan score 20 mål eller flere. Lukaku kan gjøre det, det er ingen tvil om, sier Grunnevåg.

- Jeg har sagt det mange ganger i det siste. Lukaku må signeres, koste hva det koste vil, sier supporterlederen videre.

- Hva tenker du egentlig om prislappen?

- Jeg vet ikke helt... Det er fryktelig mye penger. I dagens marked er 25 millioner pund noe jeg kan leve med. Det betales nesten en milliard for Bale og Suarez. Lukaku er 21 år og har flest ligamål før fylte 21 i Europa. Dette er en sabla god investering, svarer Grunnevåg.

- Mulig med medalje

NAVNET SOM TRIGGER: Lederen av Evertons norske suppoertklubb er strålende fornøyd med kjøpet av Romelu Lukaku. - Dette er en gledens dag, sier Helge Grunnevåg. Foto:Barrington Coombs,PA Photos

Lukaku kom til Chelsea fra Anderlecht i 2011 for en sum som ble rapportert å ligge på omlag 20 millioner pund. At han nå går videre til Everton, kan være nok til at de blåkledde fra Liverpool tar steget opp blant de store lagene i Premier League, tror supporterlederen.

- Håpet er at dette er et vendepunkt for klubben - at vi nå viser muskler og at vi mener alvor. Nå har vi Lukaku, Ross Barkley Seamus Coleman og Muhamed Besic (ny fra Ferencvaros) på langtidskontrakter. Det gjør at vi kan være med å kjempe. Vi er ikke lenger fornøyde med femte- og sjetteplasser, sier Grunnevåg.

- Hva er mulig å få til med dette Everton-laget kommende sesong?

- Jeg blir ikke overrasket om vi sikrer oss Champions League. Det må være målsettingen. Er vi heldige, kan det bli medalje og vel så det! Vi har grunn til å være optimistiske, svarer Grunnevåg.

Kan Everton vinne serien?

- Jeg takker ikke nei til det. Hvis alt går veien er alt mulig, men vi bygger for fremtiden. Vi har noe veldig spennende på gang, avslutter Grunnevåg.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool16151040142646
2Leicester City16122239102938
3Manchester City16102444192532
4Chelsea169253124729
5Manchester United166642519624
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder