NY RETNING: Per-Mathias Høgmo peker og forklarer foran spillerne i Lillestrøm i går. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix

Tarik om Høgmo-stilen: - Passer meg utmerket

Norges nye landslagssjef Per-Mathias Høgmo omtales som «jordnær», «utradisjonell» og «laid back» av sine nye disipler.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Tarik Elyounoussi (25) er begeistret for stilen Høgmo vil innføre på landslaget.

- Det er sånn vi spiller i Hoffenheim, så det passer meg utmerket. Vi har flere spillere som kan spille i de ulike rollene i en 4-2-3-1-formasjon. Det er offensiv fotball og vi er et helt lag som skal jobbe sammen, være aggressive og vinne ballen høyt oppe, sier Elyounoussi til VG.

I går åpnet Høgmo og hans ferske analytiker Martin Foyston landslagssamlingen med å vise bilder fra Djurgården for å vise hvordan han ønsker å spille.

- Vi har spillere som er hurtige, teknisk gode og med kvaliteter til å fikse den stilen, mener Elyounoussi og beskriver sin nye sjef som en fin fyr som er «laid back» og har glimt i øyet.

- Trenger Norge en litt ny kurs for å begeistre folk?

- Dette er litt annerledes enn det Egil sto for, men det er også mye likt. Det defensive må være der uansett. Vi må forsvare oss som et lag og angripe som et lag, sier han - og fortsetter:

Lagbygger

- Høgmo vil gjerne at vi skal ha ballen mer, med flere bevegelser. Vi har flere offensive mønstre som vi skal trene på. Som sagt, det kan være smart for NFF å få inn noe nytt og noe friskt, mener Elyounoussi.

LES OGSÅ: Høgmo om RBK-trenerens kritikk: - Veldig positivt

Rosenborgs Tore Reginiussen mener Norge får en trener som bruker utradisjonelle virkemidler for å skape et vinnerlag.

- Det var litt dikt i Tromsø også. Så tok han med laget på yoga. Han er litt utradisjonell. Tenker litt utenfor boksen. Liker å gjøre morsomme greier. Som å invitere Lars Monsen. Det er han glad i, sier Reginiussen.

Han mener Høgmo har tatt på seg en stor jobb, der han får brukt lagbyggeregenskapene sine.

- Jeg tror han kan få mye ut av troppen. Har klare visjoner og ambisjoner for hva han vil, sier Tore Reginiussen.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal omtaler «Prosjekt Høgmo» som spennende.

- Men det er ikke bare å trykke inn knappen og tro at Norge skal vinne kamp etter kamp etter kamp. Det må komme en gradvis endring og en ny kurs. Det må jobbes knallhardt for å få Norge på et høyere nivå. Jeg liker tydeligheten hans: Sånn skal det bli, og sånn skal vi spille, sier Rekdal.

- Moderne ledertype

Tom Høgli ble fotballproff i Belgia etter flere sesonger med Høgmo i Tromsø.

- Hva er Høgmo best på?

- At han er veldig inkluderende. Jordnær fyr. Behandler alle med respekt. Derfor kommer han til å vinne mye respekt her i gruppen også. En moderne ledertype, svarer Høgli

BLOGG: Den største forskjellen på Høgmo og Drillo

Ola Kamara ble aldri tatt ut på landslaget under Drillo. Med Per-Mathias Høgmo som sjef fikk han tillit på første forsøk.

- Det jeg kan si er at det virker veldig positivt. Jeg kan ikke så mye om hvordan Drillo spilte.

- Men du så vel kampene?

- Ja, og jeg tror Per-Mathias' stil passer spesielt de nye som kommer opp fra U21-generasjonen. Og at det passer oss godt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder