«Nations League» er navnet på UEFAs nye serieidé

NY LANDSLAGSLIGA: Hvis krefter i UEFA får det slik de vil, kan lag som England og Spania møtes i seriespill mellom de store mesterskapene. Her er Scott Parker (England) og Juan Mata (Spania) i kamp i november 2011. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK

UEFA vurderer ny landslagsliga

Hvis UEFA-krefter får det slik de vil, blir det et presitisjetungt ligaspill for landslag mellom hvert mesterskap.

Artikkelen er over seks år gammel

President i Norges Fotballforbund, Yngve Hallén, bekrefter overfor Dagbladet at ligaen og ideen, som har fått arbeidsnavnet «Nations League», nå blir diskutert.

Ideen er fortsatt på skissestadiet sier Hallén, og det er mange detaljer som gjenstår.

Men grunnprinsippene i Nations League, som UEFA har vært pådriver for, er klare, ifølge Dagbladet.

UEFA består av 54 nasjoner som skal fordeles på divisjoner, der de beste europeiske landslagene møter hverandre i 1. divisjon. Det gjelder blant annet for Spania, Tyskland, Nederland, Italia med flere. De nest beste spiller i andre divisjon, og så videre - helt ned til 9. divisjon.

Vinneren og taperen og i divisjonene rykker opp og ned, akkurat som i andre seriespill. Slik endres divisjonene fra sesong til sesong.

- Det er riktig at seriespill er en av modellene som blir diskutert. Men dette er foreløpig bare på skissestadiet, sier Yngve Hallén til Dagbladet.

Han er selv medlem av UEFAs komité for internasjonale landslagsturneringer.

Utvidelsen fra 16 til 24 land i EM-sluttspillet har ført til at mange i UEFA har vært skeptisk til at kvalifiseringen blir lite spennende for de største fotballnasjonene.

Og dette er, ifølge Dagbladet, noe av bakgrunnen for tanken om en landslagsliga mellom mesterskapene.

Det er Halléns komité i UEFA som skal komme med en innstilling overfor UEFAs styre hvordan europeisk landslagsfotball skal bli organisert i fremtiden. Deretter må det fattes et styrevedtak.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder