NFF: Han har foreløpig ikke meldt forfall

USIKKER: Brede Hangeland i aksjon mot Sveits i forrige måned, som viste seg å bli Drillos siste kamp som norsk landslagssjef. Nå kjemper kapteinen for å bli skadefri til Slovenia-kampen fredag. Foto: NTB Scanpix

Hangeland undersøkes i London i dag

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo (53) kan komme til å måtte hente inn en erstatter for kaptein Brede Hangeland (32) når han samler landslaget for første gang i dag.

  • Jostein Overvik
  • Øystein Jarlsbo
  • Øyvind Herrebrøden

Artikkelen er over seks år gammel

Fulham-stopperen ble tatt av banen etter 45 minutter i Premier League-oppgjøret mot Stoke (1-0) på hjemmebane lørdag.

Det er seks dager fra den til fredagens VM-kvalifiseringskamp mot Slovenia i Maribor, men trolig vil mandagens undersøkelse av Hangeland, som Fulhams støtteapparat foretar i London, gi svaret på om 32-åringen reiser til bortekampen.

- Thor Einar Andersen (landslagslegen) har tett dialog med Fulham. Han gjør opp status senere mandag. Men foreløpig har Hangeland ikke meldt forfall, opplyser informasjonssjef Svein Graff i Norges Fotballforbund.

Ryggtrøbbel

Hangelands rådgiver Jon Mørland kan heller ikke svare før undersøkelsene er gjennomført.

Etter Stoke-kampen lørdag forklarte Fulham-manager Martin Jol hvorfor han tok av lagkapteinen:

- Hangeland var stiv på høyre side av ryggen, meldte nederlenderen til britisk media.

Per-Mathias Høgmos debut som norsk A-landslagssjef kan dermed gå uten den norske stoppersjefen. Fra før har tre spillere gjort seg uaktuelle for landskampene mot Slovenia og Island som avslutter VM-kvalifiseringen til Brasil.

Nordtveit, Nyland og Berge ute

Håvard Nordtveit (23) ble skadet i 2-0-seieren til Borussia Mönchengladbach over Borussia Dortmund lørdag og er ute av troppen. Det samme er Molde-keeper Ørjan Håskjold Nyland og Odd-stopper Fredrik Semb Berge.

Med Hangeland eventuelt ute, kan Vikings Johan Lædre Bjørdal og Vegard Forren fra Molde danner stopperpar. Rosenborgs midtstopper Tore Reginiussen ble hentet inn i troppen søndag.

VGs fotballekspert Bengt Eriksen ville riktignok løftet Reginussen rett inn i startelleveren mot Slovenia - dersom Hangeland ikke skulle bli kampklar:

- Umiddelbart tenker jeg på Bjørdal og Reginiussen som stopperpar. Bjørdal var ikke på sitt skarpeste i helgen, men det er rusk, et hendelig uhell. Skulle jeg valgt i dag, uten Hangeland, tror jeg Bjørdal/Reginussen kunne blitt et bra par. Jeg synes Forren så tung ut i helgen (mot Tromsø), begrunner Bengt Eriksen.

I tillegg til Reginiussen, ble midtbanespiller Christian Grindheim (Vålerenga), backen Lars-Christopher Vilsvik (Strømsgodset) og keeper Sten Grytebust (Aalesund) også tatt ut i landslagstroppen i helgen.

Les også

Mer om

  1. Herrelandslaget fotball

Flere artikler

  1. Skadet Hangeland må gjennom ny undersøkelse

  2. Fotballekspert: - Forsvaret er Norges store problem

  3. Høgmos første tropp: - Ciljan og Kamara inn

  4. Høgmo hentet inn Storflor og Gashi

  5. Forren om Hovland: – Han er blitt mer ufin

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder