HELT - IGJEN: Etter to tunge år opplevde Marcus Pedersen en gigantisk opptur med å svcore tre mål mot Strømsgodsets naborival Mjøndalen. Her gir han drammenserne ledelsen på overtid. MIF-keeper Ivar Forn fortviler. Foto:Terje Bendiksby,NTB scanpix

Ingebretsen: – Mange lo da vi hentet Marcus Pedersen

I går latterliggjorde den utskjelte 25-åringen kritikerne i «Ælv Classico»

MJØNDALEN (VG) (Mjøndalen – Strømsgodset 2-4) Marcus
Pedersen (25) hadde fått et så dårlig rykte at folk lo da Strømsgodset hentet den tidligere helten «hjem».

  • Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det forteller trener Bjørn Petter Ingebretsen til VG.

– Det var mange som lo da vi hentet Marcus Pedersen. Det er mange som har avskrevet ham. Men vi vet hvilke knapper vi skal trykke på, sier Strømsgodset-treneren til VG.

Les også: Mjøndalen-treneren mislikte Pedersen-hetsingen

– Deilig at det løsner litt

– Jeg har vel merket litt til det. Men jeg har ikke følt at jeg har gjort noe galt heller. Jeg har prøvd å gjøre de riktige tingene, men har liksom ikke kommet noen vei, sier Marcus Pedersen.

Etter den elleville seieren i «Ælv Classico», det var både sydlandsk stemning og temperatur på Isachsen Stadion en langpasning fra Drammenselva, var det ingen som lo mer enn tremålsscoreren. Gliset var enormt under intervjuet med VG etter kampen – som ble innledet med at Mjøndalen-fansen sang «Marcus er søppel, det så vi i fjor».

Nedrykket med Brann nettopp på denne stadion i fjor ble et bunnivå for spissen som har slitt med å få ut potensialet de siste to årene.

– Det er deilig at det løsner litt nå. Jeg føler at jeg begynner å komme mer i form. Jeg har følt at jeg har vært halvveis ganske lenge nå. Fått skader som har satt meg ut og ikke kommet ordentlig tilbake. Det tror jeg er den største grunnen til at jeg ikke har vært i hundre, sier Hamar-gutten.

Hysjet på Mjøndalen-supporterne

Etter 14 minutter pirket han inn et ferdigscoret sleivspark fra Mjøndalens Rhett Bernstein. Deretter løp han bort til Mjøndalen-fansen og hysjet på de som hadde slengt dritt i åpningsminuttene.

– Jeg bare gliste. Det var kanskje trikset i stedet for å bli irritert. Det var litt fortjent etter forrige gang jeg var her med Brann, men det tenner meg jo bare, beskriver kraftspissen.

– Jeg synes ikke det er noe lurt av publikum å gå på enkeltspillere. Jeg synes våre supportere skal heie på vårt lag, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen.

Et heroisk Mjøndalen spiste opp erkerivalens tomålsledelse i løpet av drøyt tre minutter like etter pause. Båret frem av et entusiastisk hjemmepublikum festet bruntrøyene grepet om kampen – helt til villdyret våknet to ganger på overtid.

– Først hysjet jeg en gang, så ble det enda mer hysj, sier Pedersen til VG.

– Hvordan opplevde du den første scoringen din på overtid?

– Det var ganske sykt da jeg lå inne i målet der med noen Godset-supportere over meg. Det var en ganske surrealistisk greie. Det var helt nydelig, det er sånn det skal være i lokaloppgjør, svarer han.

Fått med deg denne?Mjøndalen-keeperen til sykehus

Flo mener Pedersen er «hjemme»

Sportsdirektør Jostein Flo svarer «ja, ja, ja» på VGs spørsmål om omgivelsene langt på vei hadde gitt opp Pedersen før Strømsgodset kjøpte ham fra Brann.

– Han har ikke prestert siden sist han var her, så dette er litt som å komme hjem for Marcus. Det var her han bygde opp karrieren sin. Han kjenner Bjørn Petter (Ingebresten) og spillemønstret godt, og her blir han dyrket. Vi har stor bruk for den energien og kraften han gir oss på topp, sier Flo.

– Men det har gått kjappere enn vi trodde. At han klarte å score tre mål nå… Det er egentlig 14 dager for tidlig. Han er jo ikke i form ennå, sier Ingebretsen.

– Det er riktig, det. En grei start, men jeg må bevise mer, sier Pedersen.

– Han kommer til å bli bedre enn han har vært. Garantert, sier Strømsgodset-treneren, og forteller om en innbitt Hamar-gutt som tørster etter suksess og gir alt på hver eneste trening.

Husker du denne?Huseklepp etter nedrykket: Unnskyld av hele mitt hjerte

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder