RBK-keeper Örlund storspilte - holdt Rosenborg inne i kampen igjen og igjen

LSK-trener Haglund grep tak i RBK-spiller: - Jeg forsøkte å sørge for rettferdighet

GLAD MÅLSCORER: John Chibuike noterte seg for kveldens eneste mål på Lerkendal, og ble med det matchvinner. Foto: NTB Scanpix

Keepertabbe reddet Rosenborg: - Vi er heldige i dag

TRONDHEIM (VG) (Rosenborg - Lillestrøm 1-0) Her jubler John Chibuike for matchvinnerscoringen han satte inn etter LSK-keeper Arnold Origis klønete keepertabbe.

  • Bjørn Arne Johannessen
  • Lillian Holden

Artikkelen er over seks år gammel

- Vi hadde tunge bein og null sprut. En skikkelig slitekamp, og til dels brytekamp. Jeg liker at vi vinner 1-0 på slike dager. Bedre det enn å tapte 2-1 og spille champagnefotball, sier RBK-trener Per Joar Hansen til VG.

Med kveldens seier over Lillestrøm er det ett poeng opp til laget fra Drammen som toppet tabellen etter halvspilt serie.John Chibuike ble matchvinner etter 64 minutter.

- Vi var heldige som fikk tre poeng. Lillestrøm var gode, og de spilte me høy kvalitet. At jeg blir matchvinner var med Guds hjelp. Ballen traff foten min, men detr var overraskende at den gikk inn, sier han til VG.

VG LIVE: Slik var kampen

Matchvinneren

I det 64. minutt fikk Chibuike en pasning fra innbytter Borek Dockal bak seg. Men på finurlig hvis fikk han til en avslutning. Nesten uten kraft. Og med hjelp av «såpehanskene» til Origi spratt ballen i mål.

- Det er jo ikke engang en sjanse. Men høyrefoten min gir etter, og da er jeg sjanseløs. Jeg burde jo tatt den, for vi fortjente poeng i dag, sier keeperen til Cmore.

På motsatt side av banen var keeper-kollega Daniel Örlund i kjempeslag. Han reddet seks store LSK-sjanser.

- Det er moro å være med og bidra, og det er deilig å holde nullen samtidig som vi tar tre poeng, sier en beskjeden keeper til Cmore.

Overraskende var det Lillestrøm som var det klart beste laget på Lerkendal i kveld. Riktignok startet det lovende for hjemmelaget med en kjempesjanse til Tobias Mikkelsen etter seks minutter, og et susende volleyskudd av Jonas Svensson minutter etter.

Sterkt press

Men så tok LSK over. Tre gode sjanser. Den første så stor at Palmi Palmasson virket forfjamset da han plutselig stod alene inne i feltet etter 22 minutter. Headingen var imidlertid svak. Den virket som et tilbakespill til Örlund.

Da var det en helt annet trøkk i avslutningene til Petter Vaagan Moen og Fredrik Gulbrandsen. De kom seg fri på RBK`s venstreside. Men Örlund viste at han er i storform etter en vanskelig vårsesong.

Etter pause tok RBK grep om kampen. LSK hadde de store mulighetene med Gulbrandsen, Bjørn Helge Riise og Moryke Fofana, og Frode Kippe. Men den aller største hadde John Chibuike da han bommet på åpent mål på overtid.

- Jeg har aldri opplevd å få så mange sjanser mot Rosenborg her på Lerkendnal, og jeg har vært her mange ganger. Jeg burde ordnet uavgjort på slutten, men jeg kom ikke over ballen, sier Kippe til VG.

Merkelig situasjon

LSK-trener Magnus Haglund lot engasjementet løpe av med seg etter 60 spilte minutter. Christian Gamboa tok med seg ballen for det han trodde var et RBK-innkast, og stjal rundt regnet 20 meter før han forsøkte å ta kastet. Det ville ikke LSK-treneren ha noe av - Haglund hev seg fram og grep tak i Rosenborg-spilleren for å stanse ham.

- Jeg forsøkte å sørge for rettferdighet, så jeg stoppet ham. Jeg ble engasjert. I utgangspunktet skal man jo ikke stoppe spillere på den måten, men slik ble det, sier han til Cmore.

Rosenborg er nå bare ett poeng bak Strømsgodset på tabellen. Lillestrøm er på 14. plass.

Mer om

  1. Rosenborg BK
  2. Lillestrøm SK

Flere artikler

  1. Gulbrandsen avsluttet LSKs måltørke

  2. RBK-treneren: - Selvfølgelig er det surt

  3. Johnsen skjønner at Drillo ønsker ham på landslaget

  4. Johansen: - Flere RBK-spillere som sa det var et ran

  5. Svensson sikret RBK fortsatt gullhåp

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder