KRITISK: Gunn Heidi Henriksen er ikke fornøyd med jobben til Yngve Hallén, og ønsker presidentbytte. Foto: Reiulf Grønnevik/Altaposten

Krever ny fotballpresident

Lederen i Breddefotballforeningen mener at Yngve Halléns tabbekvote er oppbrukt.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Jeg har fått klare og sterkt tilbakemeldinger fra medlemmer. Mange i breddefotballen ser det som opplagt og naturlig at det blir presidentskifte, sier Gunn Heidi Henriksen.

- Det er vår vurdering at det beste for norsk fotball vil være at sittende president hadde trukket sitt kandidatur, slik at valgkomiteen fremover kunne arbeide videre med andre løsninger.

Foreningen, som skal fremme interessene til klubber i de lavere divisjoner, har 85 medlemsklubber og er sånn sett større enn de mer kjente - Norsk Toppfotball for de aller beste og Divisjonsforeningen for 2. divisjonsklubbene.

- Uforståelig

- En som ringte meg sa at «alle har en tabbekvote, men det er begrenset hvor stor den skal være». Det stiller jeg meg bak, sier Henriksen.

VG kunne i går fortelle at NFFs valgkomité har fått inn flere forslag på fotballpresident, men at de sliter med å samles om én kandidat. Karen Espelund og Sven Mollekleiv nevnes som to utfordrere.

- Tilbakemeldingene til meg er at det er uforståelig at valgkomiteen i det hele tatt vurderer en renominasjon av sittende fotballpresident, sier Henriksen.

- Hvorfor bør Yngve Halléns dager som NFF-president være talte?

- Medieavtalen og Drillo-saken er ting, men langt viktigere for oss er rammebetingelsene for breddefotballen, mener Gunn Heidi Henriksen.

Hun slår alarm om aktiviteten i barne- og ungdomsfotballen:

- I løpet av fem år har antall fotballspillere mellom 6 og 19 år blitt redusert med over 10000 spillere.

- Under press

- Det er trist å være vitne til at det synker så drastisk. Vi mener det skyldes feilslått pengebruk og prioritering av NFF. Dette er noe den sittende presidenten bør ta ansvar for.

Om årsaken til problemene sier hun:

- Breddeklubbene er under press. Vi mener det er naturlig å se på rammebetingelsene for breddeklubbene i sammenheng med reduksjonen i aktivitetstallene. Vi kan ikke akseptere at aktivitetsnivået faller så mye på så få år uten at det blir tatt grep.

Henriksen minner om at breddefotballen står for rundt 90 prosent av fotballaktiviteten i Fotball-Norge.

- Vi gir positiv omdømmebygging. Dessverre er det ikke slik med ledelsen i norsk fotball. Medieoppslagene handler stort sett om bråk og spetakkel, mener Gunn Heidi Henriksen.

- Satset på kvalitet

Yngve Hallén mener at tallene som Henriksen kommer med, er feil, og sier:

- Vi har fulgt tinget og handlingsplanen punktlig og satset på kvalitet, løftet leder- og trenerutdanningen, etablert utviklingsstillinger mot bredden og investert og lagt til rette med ny teknologi, elektroniske overganger og i januar er vi i gang med kvalitetsklubber over hele landet.

Utviklingsdirektør Alf Hansen i NFF sier til VG at antallet spillere har vært stabilt de siste tre årene.

Divisjonsforeningen, som altså organiserer 2. divisjonsklubbene, vil ikke ut med hva de mener om presidentvalget:

- Vi uttaler oss ikke om det nå, men vi har gitt våre innspill til valgkomiteen, sier Rune Nilsen, som er leder i Divisjonsforeningen.

- Er det stort engasjement hos dere om presidentvalget?

- Nei, egentlig ikke!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder