VILLE PROTESTER: Last Kristian Eriksen (midten), Jone Samuelsen (t.v.) og Frode Johnsen raser mot dommer Martin Lundby (28). Foto:Svein Ove Ekornesvåg,NTB scanpix

Fagermo raser etter bruk av 28 år gammel dommer

Aalesund slo tilbake etter Odds snuoperasjon

André Hansen fraktet til sykehus – lå livløs på banen

ÅLESUND/OSLO (VG) (AaFK-Odd 2-2) Odd-trener Dag-Eilev Fagermo fyrer løs mot Norges Fotballforbunds dommersjef Rune Pedersen etter at seieren røk på overtid mot Aalesund.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Odd ledet 2-1 etter en fantastisk snuoperasjon da Aalesunds høyreback Akeem Latifu dukket opp og ordnet 2-2. Dermed vinner Molde seriegull med seier i Stavanger i kveld (følg Viking-Molde her).

- Det er surt å få 2-2 på overtid, men alt i alt er vi vel fornøyde med ett poeng, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo etter kampen.

Han mener dommer Martin Lundby gjorde to-tre store feil i kampen, men Fagermo retter ikke skytsen mot Lundby.

- Jeg klandrer dommersjef Rune Pedersen, som setter opp en ung og fersk dommer i en kamp mellom et lag som kjemper i toppen og et lag som kjemper i bunnen, sier Odd-treneren - og begrunner det på følgende vis:

- Jeg skjønner det med utvikling og sånn. Men det er som med unge spillere. De må først spille kamper som ikke betyr noe. Og ikke i ei heksegryte. Dette hadde jeg håpt Rune Pedersen forsto.

VG Live:Fyldig referat!

Fotballforbundets dommersjef Rune Pedersen mener det var riktig å bruke 28 år gamle Lundby i oppgjøret mellom Aalesund og Odd.

- Vi setter ikke opp noen som vi ikke mener er gode nok. Martin Lundby dømte en kamp i fjor, og har vel dømt fem-seks kamper i år. Vi mener han er god nok, ellers hadde vi ikke satt ham opp. At det gjøres feil, det kan også skje med erfarne dommere, sier Pedersen til VG.

Dramatisk oppgjør

Fagermo mener André Hansen skulle hatt frispark i forbindelse med 1-0-scoringen, at Odd skulle hatt straffe da Ole Jørgen Halvorsen ble revet ned av Sten Grytebust og at Odds reservekeeper Sondre Rossbach holdt ballen i fast grep før 2-2.

I HARDT VÆR: Dommer Martin Lundby. Foto:Svein Ove Ekornesvåg,NTB scanpix

- Når Odd er i den situasjonen de er i nå, og når en trener først mener at ting går i mot, så er det det samme om dommeren har dømt ti eller hundre kamper, sier Pedersen.

Det ble et svært dramatisk oppgjør på Color Line stadion.

Odds landslagskeeper André Hansen ble slått bevisstløs og måtte kjøres av banen i ambulanse før pause.

– Han fikk et kraftig sammenstøt med motspiller som førte til at han var bevisstløs da han ble møtt på banen. Han kviknet til etter hvert og ved videre undersøkelse var det ingen åpenbare brudd. Han mottar nå videre undersøkelser på sykehuset i Ålesund, sier Odds fysioterapeut Grete Homstøl til klubbens nettsted.

18 år gamle Sondre Rossbach fikk mildt sagt mye å gjøre da han kom inn.

Fra det 52. til det 69. minutt fikk Aalesund fire store sjanser. En av dem fikk ikke Leke James avsluttet skikkelig, mens de tre andre reddet Rossbach mesterlig. Både James og Henrik Bjørdal kom alene mot Rossbach, mens Oddbjørn Lie sitt langskudd gikk via en Odd-spiller før Rossbach reddet.

Mot spillets gang fikk Odd 1-1 etter 73 minutter, etter at Michael Barrantes ga hjemmelaget ledelsen i første omgang. Sten Grytebust slo til med en kjemperedning på headingen til Jone Samuelsen, men Frode Johnsen satte returen i mål.

Artikkelen fortsetter under bildet.

OPPGITT: Odds trener Dag-Eilev Fagermo takker dommerne for kampen - uten at han virker helt fornøyd med det som skjedde. Foto:Svein Ove Ekornesvåg,NTB scanpix

Aalesund kunne slått kjapt tilbake da Leke James kom alene med Sondre Rossbach fire minutter senere, men 18-åringen reddet igjen.

På det tidspunktet ledet Aalesund sjansestatistikken 9-4. Men så slo 40-åringen Johnsen til igjen. Han bredsidet ballen i mål fra kort hold etter et fint innlegg av Bentley. Snuoperasjonen var et faktum

I det 89. minutt slo Rossbach til med en fantastisk dobbeltredning for Odd. Men 45 sekunder på overtid klarte Akeem Latifu å banke ballen i nettaket etter pasning fra Mustafa Abdellaoue. Dermed 2-2.

Langt opphold

I etterkant av situasjonen der Michael Barrantes scoret kampens første mål ble Odd-keeper André Hansen liggende fullstendig livløs på banen. Ambulansepersonell kjørte inn på banen og hentet spilleren, noe som medførte et omtrent ti minutter langt stopp i spillet.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Hansen var allerede plastret opp etter en kollisjon med Aalesunds Leke James tidligere i kampen. I den situasjonen pådro keeperen seg et kutt rett over øyet, og spilte derfor med bandasje rundt hodet.

Etter 40 minutter sendte Michael Barrantes hjemmelaget opp i ledelsen etter et innlegg fra høyre. Men i den samme situasjonen kolliderte Hansen og James igjen. Hansen ble tilsynelatende bevisstløs. Ambulansen fikk etter hvert kjørt Hansen til sykehuset som ligger like ved stadion. Det ble derfor lagt til 17 minutter i 1. omgang.

– Vi viser styrke som snur kampen. Vi fikk opp tempoet og hadde fin stigning utover kampen. Det er trist det som skjer med André (Hansen). Det går visst bra med ham. Men vi skal ha frispark i den situasjonen der. At dommeren gjør mange feil er én ting, men han må beskytte spillerne, sier Odds Steffen Hagen til VG etter kampen.

Med uavgjort-resultatet på Color Line som et faktum kan Molde sikre seriegullet lørdag kveld. Etter 26 spilte kamper vil Molde ha tretten poengs luke ned til Odd, og dermed er det ingen mulighet til å ta igjen de suverene lederne.

Molde møter Viking på bortebane klokken 18.00.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder