DEN GANG DA: Tidligere UEFA-president Lennart Johansson gratulerte Sepp Blatter (t.v.) med seieren i FIFA-presidentvalget i 1998. Siden har svensken hevdet Blatter kjøpte stemmer. Han mener også Blatter må ha visst om FIFAs mange pengeutbetalinger. Foto:AP,

Tidligere UEFA-president: – Bare tull at Blatter ikke vet noe

Svenske Lennart Johansson mener Sepp Blatter må gå av umiddelbart

Styreformann i FA: – Han er ferdig. Han er død.

Tidligere president i UEFA, Lennart Johansson (85) er sikker på at Sepp Blatter (79) må ha visst om korrupsjonen i FIFA. – Han vet om alt som skjer, sier svensken.

Hanne Skjellum Mueller
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det er ikke få personer som har uttalt seg om Sepp Blatter etter at FIFA-skandalen ble kjent forrige uke. Sist ut i rekken av fotballtopper, er svenske Lennart Johansson. Idrettstoppen var president i UEFA fra 1990 til 2007, da han tapte for Michel Platini.

Og 85-åringen, som har samarbeidet tett med Blatter i mange år, er ikke i tvil om at den avtroppende presidenten må ha visst om utbetalingen av 10 millioner dollar, 80 millioner norske kroner, til visepresident Jack Warner. Pengene ble sendt fra en FIFA-konto til en konto Warner disponerte, som betaling for stemmer til Sør-Afrika som vertsnasjon for VM i 2010.

– Jeg mener han må gå av umiddelbart. Jeg tror etterforskingen har fått ham til å forstå at de vil finne ut akkurat hva som er blitt gjort, og av hvem. Generalsekretæren har sendt ut millioner av dollar til USA, og så sier Blatter at han ikke har visst om det. Han vet om alt som skjer, så jeg tror ikke på det, sier Johansson, ifølge The Guardian.

Les også:Tror politiet må gi opp Blatter

– Han lurte meg

– Utbetalingene var så mange og store og han, som har alt under så streng kontroll, burde visst om det. Noe annet er bare tull, fortsetter han.

Det er ikke første gang Johansson går hardt ut mot Sepp Blatter. To ganger tidligere har han hevdet at FIFA-sjefen kjøpte stemmer under presidentvalget - til FIFA-valget i 1998 og under UEFA-valget i 2007.

Johansson var også presidentkandidat i 1998, men tapte som kjent for sveitseren.

– Jeg kjempet for ham i 20 år og så lurte han meg i 1998 - alle vet hvordan. Jeg var ikke veldig optimistisk da, siden han er veldig intelligent og kjenner markedet sitt, avslutter Johansson.

Tror på arrestasjon

Blatter har annonsert at et nyvalg vil foregå et sted mellom desember i år og mars 2016, og at han blir sittende til det. Også styreformann i det Engelske Fotballforbundet (FA), Greg Dyke, mener fratredelsen bør skje langt raskere.

– Han er ferdig. Han varer ikke mer enn i et par måneder. Når du driver en organisasjon vil du oppleve at straks du har sagt vil gå, så er du ferdig. Han er død. Det er over. Hvis du slutter, så slutter du, sier Dyke i et intervju med The Guardian.

På direkte spørsmål om han ville være villig til å sette penger på at Blatter blir arrestert, svarer Dyke ja.

Les også: Disse kan ta over som FIFA-president.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder