Hjemme i stuen på Sogn i Oslo, ikke langt fra Idrettshøgskolen, deler Drillo sine tanker om det han betegner som en uvirkelig strid med Norges Fotballforbund. Foto: Jan Petter Lynau

Drillo sikker på å vinne mot NFF i retten

Eks-landslagssjefen håper å unngå rettssak

Mener SMS til Semb beviser egne påstander

Hevder han ikke er ute etter en krone

SOGN (VG) I går gikk et nytt brev fra Egil Olsens advokat til Norges Fotballforbund. Fortsatt står partene steilt - og kanskje må det hele løses i retten.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det siste håper Drillo ikke skjer, sier han i dette intervjuet med VG.

Men kampen mellom NFF og deres mest suksessrike landslagssjef gjennom tidene pågår i høyeste grad. Kort tid etter at Fotballforbundets advokat regnet med at saken ble avsluttet med NFFs tilsvar i forrige uke.

Stridsspørsmålet:

Fikk Drillo sparken i møtet med fotballpresident Yngve Hallén og generalsekretær Kjetil Siem etter styremøtet i NFF torsdag 26. september? Eller gikk han frivillig med på å trekke seg til fordel for at Per-Mathias Høgmo kunne overta umiddelbart?

VG-BAKGRUNN:Striden mellom Drillo og NFF

Drillo mener han ble sparket. Norges Fotballforbund deler ikke den oppfatningen. Og der står saken, som fortsatte med at Drillo-advokat Anne Marie Due sendte et nytt utspill til NFF i går.

De fikk besvart sin første henvendelse i forrige uke.

- Arrogant

- Svaret vi fikk fra styret, er for å si det pent, veldig arrogant. De innrømmer ingenting. De mener prosessen har vært strøken, og at jeg fikk alle rettigheter og muligheter, sier Egil Olsen i stuen hjemme i Storkenebbveien på Sogn i Oslo, der han har byutsikt til venstre og lekne hunder i Cruyff og Kniksen til høyre.

- Etter det første møtet (med Hallén og Siem) hadde jeg en klar oppfatning om at vi var enige om at jeg hadde fått sparken, sier Drillo.

Han påpeker at han ikke kritiserer Per-Mathias Høgmo.

Men Drillo mener det ville være umulig å gå imot styrets forslag om å avgå umiddelbart - og deretter reist til VM-kvalifiseringskampen mot Slovenia når NFFs ledelse egentlig ønsket en annen mann.

På det tidspunktet var Drillo dessuten overbevist om at toppfotballsjef Nils Johan Semb også var med på denne avgjørelsen.

- Et enstemmig styre, en generalsekretær, pluss toppfotballsjef, ville erstatte meg med øyeblikkelig virkning. I teorien hadde jeg et valg, men ikke i praksis. Det skjønner hele det norske folk, minus styret og et par journalister, sier Olsen.

Bruker SMS som bevis

Forbundet har i sitt tilsvar påpekt at Drillo først i ettertid har kommet med beskyldninger om at han fikk fyken fra stillingen.

På pressekonferansen, der Høgmo var inn og Drillo ut, svarte han «både ja og nei» på spørsmål om han hadde fått sparken.

BJEFFER MOT NFF: Drillo sammen med hunden Cruyff mandag ettermiddag. Foto: Jan Petter Lynau

- Jeg var lojal og diplomatisk. Nå bruker styret det jeg sa der for alt det er verdt. NFF sier jeg burde sagt at jeg fikk sparken før. Men jeg meldte til NFF at jeg fikk sparken allerede samme kveld det skjedde - til min nærmeste overordnede: Nils Johan Semb (i en tekstmelding). Og til Ola By Rise. Det beviser at jeg ikke har funnet på dette i ettertid, påpeker Olsen.

- Hvis saken blir løst på en ordentlig måte, kommer jeg ikke til å kreve noe. Hvis det vises litt vilje og ydmykhet fra NFFs side, mener jeg at vi skal løse denne saken her, erklærer Drillo.

- Men hva har endret seg i ditt hode siden pressekonferansen? Der sa du jo at du nærmest måtte overtale Per-Mathias Høgmo til å overta?

- Det var en del av diplomatiet jeg viste overfor styret, svarer Drillo.

- Og så fikk jeg et annet syn da jeg så protokollen fra styret (da den ble vedtatt 23. oktober). Her var det angitt to grunner for styrets vedtak: Resultatene var for dårlige og at jeg manglet motivasjon og energi. Da er det ganske utrolig at hovedpersonen aldri ble kontaktet og spurt. Den ene grunnen for vedtaket sjekket de aldri.

- Spøkte med Semb

- Men du var langt nede etter Sveits-kampen (0-2) i september?

- Ja, det er jeg etter alle tap. Og det er riktig at jeg sa til Nils Johan at «nå får jaggu du overta de to siste kampene». Men dette var bare noen dager etter Sveits-kampen. Sagt halvveis på spøk. Så bygde jeg meg opp igjen. Lenge før kampene mot Slovenia og Island var jeg klar.

- Det som er viktigst for deg, er å få en slags «kjennelse» på at du fikk sparken?

- Ja, det er viktig. Og det andre er at NFF tar et oppgjør med sin egen, uakseptable personalbehandling. Det gjelder ikke bare meg, men også Ola (By Rise, Drillos assistent) og Roar Robinson (fysioterapeut). Du kan ikke behandle folk sånn i 2013.

- Er det noe økonomisk motivasjon her?

- Overhodet ikke. Penger betyr null komma null for meg i denne sammenhengen.

- Hvorfor kjører du da saken? Kan du ikke bare si at du fikk sparken og la NFF være uenige? Hvorfor bruker du advokat?

- Når jeg i utgangspunktet er blitt sparket, etter min mening også på en uverdig måte, så finner jeg meg ikke i at man etterpå later som om jeg har gått frivillig.

- Hadde de gått med på at jeg hadde fått sparken, hadde sannsynligvis saken vært død fra min side. Nå er det de som trenerer saken, ikke jeg.

- Hvis NFF fortsatt står på sitt, ender det i retten da?

- Jeg håper inderlig at det ikke ender i retten. Og hvis det gjør det, er den eneste lille trøsten at jeg er nødt til å vinne. Det føler jeg meg helt sikker på. Jeg kjenner faktisk litt flere advokater.

- Stygg insinuasjon

- Du antyder pengesummer du kan ha gått glipp av i brevet og nevner også dette på TV 2-programmet «Senkveld». Går det an å «ta» deg for at du likevel er litt økonomisk drevet i denne striden?

- Økonomisk drevet er jeg ikke. Det har vært en stygg insinuasjon i andre medier om at jeg har funnet på i etterkant at jeg fikk sparken for å presse fotballforbundet for penger. Begge deler er usant. Og det har aldri vært snakk om at jeg krever 3,4 millioner kroner. Skulle det bli erstatning, vil den definitivt ikke være 3,4 millioner kroner. Men dette er ikke diskutert. Ikke engang med advokaten min.

- Hvordan opplever du å gå i strid med NFF?

- Uvirkelig. Men det var uvirkelig da jeg fikk beskjeden (om avgangen). Jeg svimte nesten av.

- Jeg har levd et lykkelig liv med NFF. Derfor føles det rart og ekstra urettferdig at jeg blir oppsagt på denne måten. Kanskje ikke så rart jeg reagerer på det, heller.

Nekter for å være illojal

- Er du illojal mot det som har vært din viktigste arbeidsgiver?

- Nei. Tvert imot.

- Er det andre utenforstående som har presset deg frem i saken? Er det folk som har sparket deg i gang her?

- Nei. Jeg har fått noen råd og innspill. Men det er ikke avgjørende. Dette er mitt valg.

- Tror du NFF kan oppleve dette som at du er ute etter å skape splittelse i Fotballforbundet?

- Hvorfor i all verden skulle jeg det? Etter min oppfatning har det tydeligvis blitt litt splittelse i administrasjonen der, som en konsekvens av dette. Men det er ikke noe jeg har vært ute etter å oppnå.

- På et ledermøte i NFF er det tatt til orde for en statue av deg?

- Det eneste positive med denne saken med eventuelt å dra det til retten, er at da er jeg garantert ikke å få noe statue. For det vil jeg ikke ha, sier Drillo til VG.

NFF: Tar dialogen med Drillo

Kommunikasjonsdirektør Svein Graff i Norges Fotballforbund ønsker ikke å kommentere det siste brevet fra Drillos advokat eller eks-landslagssjefens utspill i intervjuet med VG.

- NFF ønsker ikke å prosedere saken i media. Vi tar dialogen direkte med Egil Olsen og hans advokat, melder Graff til VG.

- Svarer dere på det siste brevet, eller anser dere saken som avsluttet, slik advokaten deres uttalte i forrige uke?

- Vi er i dialog og har et felles mål om å avslutte denne saken, svarer Svein Graff.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder