GLAD GUTT: Stefan Johansen, her før landskampen mot Sverige i fjor, har all mulig grunn til å smile mener Thomas Rogne. Foto: Bjørn S. Delebekk/VG.

Rogne: - Stefan Johansen vil ta ligaen med storm

Tidligere Celtic-spiller Thomas Rogne (23) er sikker på at Stefan Johansen vil bli en stor hit i Skottland - men advarer mot knokkelkamper.

Artikkelen er over seks år gammel

Det meste tyder på at Stefan Johansen snart vil bli presentert som Celtic-spiller. Et godt valg, mener den gamle Celtic-stopperen Thomas Rogne.

- Jeg er helt sikker på at Stefan vil ta ligaen med storm. Sportslig sett er det ingen tvil om han er god nok.

- Det kommer til å bli noen knokkelkamper på dårlige bortebaner nå i starten, men hjemme på Celtic Park vil han kjøre slalåmrundt motstanderne. Stefan er mer enn god nok for dette nivået, og vil få mye spilletid, sier Wigan-spilleren til VG.

LES OGSÅ: - Hyggelig hvis det skjer noe

Han er ikke redd for at den norske landslagsspilleren vil slite med fysikken i den skotske toppdivisjonen.

- Han vil takle det greit. Stefan har et voldsomt tempo i spillet sitt, glir unna taklinger, og er smart, så det tror jeg ikke blir noe problem.

- Ta første fly!

GODE MINNER: Thomas Rogne gjorde sine saker bra i Skottland. Her knuser han Motherwells Michael Higdon i en hodeduell i fjor. Foto: Scanpix/PA.

Selv har ikke Rogne blitt bedt om råd fra lagkompisen fra U21-EM i Israel, men det ser han heller ingen grunn til å gi.

- Nei. Når Celtic ringer er det bare å sette seg på første fly og skrive under.

- Når du kommer dit vil du dessuten bli behandlet som en helt. Overgangen er stor fra Norge når du går ut i byen, men det er ikke noe problem. Stefan er en jordnær gutt som vil takle det veldig bra, mener midtstopperen.

Selv er Rogne på vei tilbake fra en liten skade, og ventes spilleklar i Wigan om to ukers tid. I mellomtiden følger han spent med på hva som skjer med landsmannen, som han håper vil få oppleve Champions League-spill i Glasgow.

- Det er en meget spesiell opplevelse, som selv Messi bruker å si er noe ekstraordinært når han er der.

- Champions League med Celtic er et minne du aldri vil glemme, mener Rogne.

Utstillingsvindu

Skottene har kvalifisert seg for gruppespillet i den gjeveste europacupen de to siste årene, og kan bli et strålende utstillingsvindu for Johansen, mener den tidligere Stabæk-spilleren.

- Gjør du det bra i Skottland, så er veien kort til England, men når du spiller i Champions League vil hele Europa følge deg, minner Rogne om.

Celtic har vunnet den skotske ligaen hele 44 ganger, og er på full fart mot sitt 45. mesterskap i år. Med 20 kamper spilt har Glasgow-laget ti poengs ledelse, og uten konkurransen fra naborival Rangers er det andre utfordringer som fansen er mer opptatt av nå.

- De har ennå til gode å tape en kamp i årets seriespill, så det vil nesten være det viktigste nå.

- Forventingene er skyhøye i Celtic, seriegull er noe man alltid skal ta, og det er sånn det skal være. Stefan vil i alle fall bli tatt godt imot, skottene er veldig vennlige og setter pris på både gamle og nye spillere, forteller Rogne, som rakk 50 seriekamper med Celtic før han sist sommer gikk til Wigan.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder