... og ekspertene er kritiske til United etter Deadline Day

FORTSATT PÅ OLD TRAFFORD: De norske Premier League-ekspertene mener Manchester United-manager David Moyes' største prestasjon i overgangsvinduet var å beholde Wayne Rooney. Foto: PA

Mener Manchester City ble overgangsvinner

Manchester City har lykkes best, Liverpool nest best, mens Manchester United bare reddet stumpene.

 • Per Opsahl
 • Eirik Borud

Artikkelen er over seks år gammel

Det blir konklusjonen etter at Petter Myhre og Roar Stokke har vurdert overgansaktivtetene til forrige sesongs topp syv-lag i Premier League.
I løpet av overgangsvinduet som stengte i natt har de engelske toppklubbene brukt nesten like mye penger på nye spillere som spanske og italienske klubber gjorde til sammen.

630 millioner pund, eller 6,15 milliarder kroner har de engelske toppserieklubbene brukt på nye spillere, og det er

SVAKT VINDU FOR UNITED: Viasat-kommentator Roar Stokke er ikke imponert over det David Moyes har gjort i sitt første overgangsvindu som Manchester United-manager. Foto: Scanpix

ifølge finansanalyseselskapet Deloitte 1,2 milliarder mer enn i fjor - en økning på 29 prosent.

TV 2-ekspert Petter Myhre og Viasat-kommentator Roar Stokke er blant de som har fulgt overgangskaoset tettest, og de gir følgende dom over de syv beste Premier League-klubbene fra forrige sesong:

VG:s terninger viser 4 prikker

Manchester United
Petter Myhre: - De får en svak firer. Omsider kom de styrket ut av det. Fellaini er en rollespiller de har manglet, som kan være godt å ha i enkelte kamper, jamfør Liverpool-kampen. Der kunne han lagd furore på dødballer og innlegg. Det viktigste for United var å beholde Rooney, så kan du spørre hvorfor jeg mener det var riktig at Tottenham solgte Bale? Det er summen de sitter igjen med. United ville fått halvparten og måtte solgt til konkurrerende lag i serien. Jeg tror supporterne gjerne skulle hatt en enda mer kreativ midtbanespiller enn Fellaini.

VG:s terninger viser 3 prikker

Stokke: - Er Fellaini spilleren United først og fremst trengte og passer han inn i filosofien og systemet? Den viktigste jobben til Moyes er å få det beste ut av Kagawa. Da har klubben gjort en resignering som vil løfte dem. Og er Rooney fornøyd med å bli?

VG:s terninger viser 4 prikker

Chelsea
Myhre: - De har signert gode spillere, men samtidig i posisjoner hvor de har mange gode fra før. De ser styrket ut, men det er andre posisjoner de burde ha fått til noen signeringer, spesielt en tydelig nummer én-spiss. Jeg er usikker på Demba Ba og Torres da de har variert i prestasjonene. Eto'o på sitt beste er en kanonsignering, men jeg er usikker på om han er i den forfatningen nå.

VG:s terninger viser 4 prikker

Stokke: En enorm bredde og mange unge kreative spillere, men har de kjøpt spillerne som hever nivået? Willian blir svært spennende å se i Premier League og Champions League, og får Mourinho fart i Eto'o igjen i en ny liga? Har ikke like dominerende spillere som i forrige periode for «The Special One».

Artikkelen fortsetter under bildet.

VERDENSKLASSE: Roar Stokke og Petter Myhre gleder seg til å se Mesut Özil i aksjon for Arsenal. Foto: AP

VG:s terninger viser 4 prikker


Arsenal
Myhre: - En sterk firer. De har fått inn en verdensklassespiller i Özil. Samtidig mener jeg det er et par andre posisjoner de også burde forsterket seg i hvis vinduet skulle vært optimalt: En midtstopper og en spiss.

VG:s terninger viser 4 prikker

Stokke: - Terningkast fire. Wengers gave til fansen heter Mesut Özil, og er en av verdens beste og mest kreative spillere. Han vil passe enda bedre i Wengers filosofi. Hadde de kjøpt tilbake Song ville vinduet vært perfekt, men er de sterke nok defensivt og fortsetter Giroud å score?

Tottenham
Myhre: - Gjort mange gode signeringer i posisjoner hvor de har trengt å forsterke seg. Alltid vanskelig å erstatte en så god spiller som Bale, men samtidig: Når du får den prisen og slipper å selge til konkurrerende lag, så mener jeg det var riktig å selge. Når de har kunnet forsterke offensivt, som fansen har skreket etter, så har de gjort det. Samtidig har de styrket midtbaneleddet, både i den offensive rollen, kantrollen og sentralt.

VG:s terninger viser 4 prikker

Stokke: - De mister en av verdens beste spillere i Bale, men har til gjengjeld fått en bred og spennende tropp. Lamela og Soldado bør gi 40 mål til sammen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FORSTERKER EVERTON: Romelu Lukaku går på lån til Everton som solgte Marouane Fellaini til Manchester United. Foto: Reuters

VG:s terninger viser 4 prikker


Everton
Myhre: - Nesten en femmer. De har kommet styrket ut av det. Det hadde selvfølgelig vært optimalt å beholde Fellaini, men jeg synes de har gjort gode signeringer. Bredden i troppen er vesentlig bedre enn den var. I tillegg klarte de å beholde Baines. Han er en av ligaens beste venstrebacker. I sum ser de styrket ut.

VG:s terninger viser 4 prikker

Stokke: - Har også fått en sterk tropp, og de har gjort flere spennende kjøp. Barry, McCarthy og Lukaku blir spennende. Skal prestere godt uten motivator Moyes.

VG:s terninger viser 5 prikker

Liverpool:
Myhre: - Nesten en sekser. De har styrket seg i posisjoner jeg sa hele forrige sesong at de burde signere nye spillere. Ny klassekeeper i Mignolet. Når de i tillegg klarte å beholde Suarez, så ser de vesentlig styrket ut fra forrige sesong. Eneste man kunne tenkt at de trenger er en sentral midtbanespiller, som kunne gått inn og gjort jobben til Lucas hvis han ikke kommer opp på sitt beste nivå.

VG:s terninger viser 4 prikker

Stokke: - Terningkast fire. Det viktigste var å beholde Suarez som er i verdensklasse. Mignolet og Sakho er svært gode kjøp. Sakho kan, om han tilpasser seg Premier League, bli dominant.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SPENNENDE SPILLER: Fernandinho har allerede debutert for Manchester City i Premier League. Foto: PA

VG:s terninger viser 5 prikker


Manchester City
Petter Myhre: - Terningkastet grenser til seks. De har forsterket laget i posisjoner jeg mente de trengte, og de er kvitt Tevez som jeg ikke tror hadde noe positiv innvirkning på gruppa. Negredo er en minst like god spiller. Fernandinho dekker store rom på midtbanen. Stopperplassen har vært en utfordring, og Demichelis er en god spiller, men jeg er usikker på om han er den typen de burde sett etter. Han vil naturligvis forsterke leddet. Jovetic vil blomstre når han får tid. City har gjort et meget bra overgangsvindu.

VG:s terninger viser 5 prikker

Roar Stokke: - Terning fem. Money can buy me love. Manchester City har kjøpt så mye kvalitet at minst kvartfinale i Champions League og topp to i Premier League er pari. Fernandinho og Jovetic er klassespillere som gir mer fart, kreativitet og teknikk.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mer om

 1. Premier League

Flere artikler

 1. Deadline day: – Arsenal-fansen kan ta seg en pint på puben

 2. Her er VG-sportens Premier League-tips

 3. Ekspert: - United-fansen er nok mest skuffa

 4. Alsaker om Moyes: - En brutal avgjørelse

 5. Liverpool-legende advarer Moyes: - Alarmklokkene ringer

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder