Martin (16) ble Årets gjennombrudd

Avslører sitt største øyeblikk i 2014

HAMAR (VG) Martin Ødegaard slo både Tiril Eckhoff (24) og Jørgen Graabak (23) og stakk av med prisen for årets gjennombrudd.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Ødegaard er selv til stede i Hamar OL-amfi, og han holdt en takketale som mange 16-åringer vil slite med å matche.

– Fotball er et lagspill, som de fleste vet. Jeg vil dele denne prisen med Strømsgodset, alle gutta på laget, trenere, ledere.

En tydelig stolt og rørt Ødegaard takket også for måten han ble tatt imot på da han var på sin første a-landslagssamling, og han takket vennene sine.

– Til slutt, men ikke minst: Jeg vil takke familien med mamma, pappa og søsknene mine i spissen, avsluttet han, til stormende applaus.

Også i sosiale medier ble Ødegaard hyllet for sin fine og modne tale. Etterpå innrømmet han at den ikke var veldig godt planlagt.

– Jeg er utrolig stolt. Hadde du sagt om et år, hadde jeg aldri trodd på det. Det var nervepirrende å gå opp og jeg skalv i beina. Jeg skrev noen ord på mobilen på vei opp, men hadde ikke pugget noe, sier Martin Ødegaard til VG.

VGTV: Slik var Martins drømmeår

Høydepunkt

Ødegaard hadde et massivt 2014, med både Tippeliga- og landslagsdebut. I tillegg har han reist Europa rundt for å trene med verdensstjerner, men hans største opplevelse var hverken i Madrid, Manchester eller München. Den var på Ullevaal.

Iført mørkeblå dress og kongeblått slips møtte Ødegaard pressen før prisutdelingen startet. Han smilte og tok seg god tid, og da VG spurte om hva som var hans største øyeblikk i 2014, trengte han ikke lang tid på å svare.

– Det må nok være da jeg debuterte på Ullevaal.

13. oktober ble nemlig 16-åringen tidenes yngste spiller i en EM-kvalifiseringskamp, da han ble byttet inn i 2-1-seieren over Bulgaria.

Taus om klubbvalg

Opplevelsen gjorde inntrykk. Etter den tid har stortalentet og pappa Hans Erik Ødegaard reist fra klubb til klubb i Europa, og «alle» ønsker midtbanespillerens tjenester.

Denne uken har han vært i Madrid og lekt seg med blant andre Cristiano Ronaldo. Tidligere i vinter har han også vært i Manchester, München og London. Det ønsker han ikke å snakke om.

– Som jeg har sagt, så skal jeg ikke kommentere andre klubber enn Godset, så det velger jeg å si «ingen kommentar» til.

Ødegaard innrømmer overfor VG at han er tilbake på Strømsgodset-trening til uka, men han vil ikke si noe om hvor lenge han blir å finne i Drammen.

– Når det er noe som er offisielt, så skal jeg kommentere det, men nå er jeg Godset-spiller, og jeg trives godt med det.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool27261064174779
2Manchester City27183668293957
3Leicester City28155854282650
4Chelsea2713594537844
5Manchester United27118841291241
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder