CUPJUBEL: Ole Gunnar Solskjær kan juble for sin første cupfinale med Molde som trener. Foto: Bjørn S. Delbekk, VG

CUPJUBEL: Ole Gunnar Solskjær kan juble for sin første cupfinale med Molde som trener. Foto: Bjørn S. Delbekk, VG

Solskjær: - Jeg satser på å bli der jeg er

Molde til cupfinalen etter straffer

Piermayr bommet på siste straffen

LILLESTRØM (VG Nett) (Lillestrøm - Molde 2-2, 6-7 etter straffer) Etter å ha ledet Molde til cupfinale slo Ole Gunnar Solskjær fast at han ikke har noen planer om å forlate klubben.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Jeg satser på å bli der jeg er, sier Ole Gunnar Solskjær til NRK.

Overfor VG vil han ikke utdype kommentaren.

- Har du sagt «Jeg er uaktuell» til NFF?

- Vi trenger ikke kommentere hva NFF gjør. Det tror jeg de er blitt enige om. Og de som eventuelt har vært involvert, er enige om det. Så jeg kommenterer ikke det.

Solskjær har sammen med Per-Mathias Høgmo blitt sett på som den største favoritten til å overta etter Egil Olsen.

VG Live: Les fyldig referat fra straffedramaet

- NFF gjør jobben sin. Jeg jobber for Molde FK og ser frem mot neste sesong. Jeg konsentrerer meg bare om det. Jeg er nok en klubbtrener, sier Solskjær.

For Lillestrøm ble det til slutt en bekmørk kveld på eget gress.

- Det er veldig tungt. Vi spiller en bra fotballkamp, spesielt i andre omgang. Dessverre avgjør vi ikke. Vi har flere sjanser enn dem, det er jævlig tungt.

- Dette er det mest skuffende jeg har vært med på - i hvert fall i min tid i Norge, sier trener Magnus Haglund til VG.

Høydramatisk kamp

Det ble en høydramatisk avslutning på semifinalen mellom Lillestrøm og Molde. Etter full tid sto det 2-2 etter Magne Hoseths perle sekudner på overtid, og da ekstraomgangene forble målløse, måtte det straffer til. Der var Molde sterkest og Ole Gunnar Solskjær er klar for sin første, norske cupfinale som trener.

Hjemmelaget tok ledelsen etter 30 minutter. Petter Vaagan Moen spilte fri Palmi Palmason, som lobbet over Moldes keeper Ørjan Nyland. Bare fire minutter senere utlignet Molde ved Magne Hoseth. Et skudd keeper-Udjus burde tatt, men glapp og lot gå rett i mål.

Etter pause styrte LSK mye og det eksploderte da forsvarsspiller Anders Østli headet ballen kontant i mål til ledelse. Resultatet sto seg til overtiden var begynt, men Hoseth sørget for en høydramatisk avslutning med sin perle ett minutt på overtid.

Molde beholdt flyten inn i ekstraomgangene og på midtbanen var det mange finesser. Etter fire minutter kunne Per Egil Flo scoret, men vinkelen ble litt for spiss for backen. Flere ganger var det Frode Kippe som viste styrke og stoppet Moldes forsøk.

Det var ikke dødt fremover for Lillestrøm heller. Etter sidebytte kom laget til flere avslutningsmulighet, uten at det ble mål. Flere av spillerne benyttet de korte pausene i spillet til å tøye i sluttminuttene, og det så ut til å hjelpe, for det var fart i den siste omgangen.

To minutter kom Thorstein Helstad til en stor sjanse. Innbytteren kom seg helt fri på venstrekanten, men vinkelen ble for spiss og skuddet gikk like utenfor til corner. Den fikk Nyland vist seg frem på. Riises volleyforsøk hadde vei mot hjørnet, men Moldes keeper fikk fingertuppene på ballen.

AVGJØRELSEN: Moldes keeper Ørjan Håskjold Nyland jubler etter å ha reddet den avgjørende straffen. I bakgrunnen depper Lillestrøms Thomas Piermayr. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB Scanpix

Straffedrama

Det var det siste som skjedde og kampen ble avgjort på straffer. Molde og Hoseth startet med å score på sin, Vaagan Moen satt også sin straffe i mål. Forren scoret, det samme gjorde Riise og 4-4 etter to straffer fra hvert lag. Også Hovland, Helstad, Høiland, Kippe og Hussain scoret på sine.

Det gjorde ikke Piermayr og Molde var klare for cupfinale.

Etterpå beklaget Piermayr overfor lagkompisene.

- Det føltes ikke bra så klart. Det var den siste og mest viktige. Jeg er lei meg på vegne av spillerne og hele laget. Og har sagt unnskyld, jeg kan ikke si så mye annet, sier en tydelig veldig skuffet østerriker.

- Hva sa spillerne til deg?

- De sa til meg at «det går bra, Thomas», men jeg vet at det var min feil. Det ble bestemt at jeg skulle ta en straffe og jeg synes den var bra.

- Vi var uheldige som ikke vant kampen, vi burde avgjort.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder