OPPKLARENEDE: Kjetil Siems (på bildet) møte med Egil Drillo Olsen i dag gjorde godt, ifølge han selv. Nå håper Siem at saken roer seg. Foto: ROBERT S. EIK/VG

Siem om Drillo-sparking: - Ikke fint håndtert av oss

Generalsekretær Kjetil Siem beklager og forstår Drillos misnøye etter oppklaringsmøtet med eks-landslagssjefen i dag.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- Jeg må innrømme at denne saken har utviklet seg til å bli «lite heldig». Totalt sett ble saken ikke håndtert fint av oss (NFF) og det ser ikke bra ut, sier Siem til VG.

Siem lettet først på sløret i et intervju med TV 2, som sendes på deres sportskanal klokken 19.00 i kveld.

Stormet rundt Drillo

Generalsekretær Kjetil Siem og fotballpresident Yngve Hallén møtte i dag Egil Drillo Olsen og snakket ut om bråket rundt den tidligere landslagssjefens avgang. Det var Siem og Hallén som tok initiativ til møtet.

I går fyrte Drillo løs mot NFF-lederne i et intervju med TV 2. Og i dag har 71-åringen vært i møtet med både NFF og Norges Fotballtrenerforening.

Nå føler Siem at han forstår hvorfor saken er blitt så betent som den er blitt.

- Etter møtet med Egil forstår jeg alt mye bedre. Vi har hatt forskjellige virkelighetsoppfatninger av hva som ble sagt på møtet som endte med at Egil gikk av som landslagssjef. Egil forsto det slik at han ikke hadde noe valg og at han hadde fått sparken. Mens vår intensjon var at han fikk et valg om fortsette eller ikke. Når vi forlot møtet trodde vi Egil ønsket å gå av selv - at han ikke følte seg sparket. Men slik har han ikke oppfattet det, har det jo kommet frem, sier Siem.

Siem beklager

- Kunne NFF gjort noe annerledes i denne prosessen?

- Når Yngve (Hallén) og jeg hadde dette møtet med Drillo trodde vi at vi satt der og var enige. Hadde vi visst og skjønt at vi satt der og oppfattet dette forskjellig, hadde vi selvsagt gjort noe annerledes.

- Det er lett for oss å beklage at det er blitt som det er blitt nå, siden vi har snakket ut med Egil. Det er ingen stolthet som går tapt for vår del ved å beklage.

- Hva ble dere enige om under dagens oppklaringsmøte?

- Vi ble enige om å være uenige når det kommer til hvilke virkelighetsoppfatninger vi satt med på møtet som førte til Egils avgang som landslagssjef.

- Jeg forsto det slik på Egil at han fortsatt ønsker en rolle rundt landslaget i tiden fremover.

Nå håper generalsekretæren at streken snart er satt.

- Etter dette møtet føler jeg at vi har lagt et fundament for å få avsluttet denne saken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder