Tippeligaens toppscorer: - Klubben går først

MÅLMASKIN: Vidar Örn Kjartansson feirer foran Klanen etter 3-0-seieren på Nadderud tidligere i mai. Foto: Scanpix

VIF henter Kjartansson fra landslagssamling til Lyn-kamp

Vidar Örn Kjartansson (24) er ikke skuffet over at Vålerenga har bestemt at toppscoreren må spille cupkamp mot et 2. divisjonslag 4. juni og ikke landskamp mot Estland.

Artikkelen er over fem år gammel

- Nei, det er sånn det er. Klubben går først, sier Kjartansson til VG.

Fredag ettermiddag ble han som ventet tatt ut den islandske landslagstroppen for første gang.

Lars Lagerbäck leste opp 23 navn, men ikke alle får være med både i troppen som skal møte Østerrike 30. mai og Estland fem dager senere.

Stolt over uttaket

Etter oppgjøret i Innsbruck lørdag om en uke må Kjartansson reise tilbake til Norge for å slutte seg til Vålerenga-troppen for å lade opp til cupkamp og byderby mot 2. divisjonslaget Lyn 4. juni - samme dag som Island møter Estland i Reykjavik.

- Det er helt ok for meg. Klart jeg vil spille for landslaget, men det er en stor kamp mot Lyn på Ullevaal. Nå håper jeg å få debuten mot Østerrike neste helg, sier Kjartansson.

24-åringen, som har scoret ti mål på ti kamper i Tippeligaen, har tidligere vært innom G17- og G19-landslaget, men har aldri fått sjansen på seniornivå selv om han i fjor ble toppscorer i den islandske ligaen.

Kjartansson sier det føles som en «drøm som går i oppfyllelse», men overraskelsen var ikke stor fredag. Han fikk nemlig beskjed om uttaket for flere dager siden da det islandske fotballforbundet kontaktet Vålerenga.

Fire fra Tippeligaen

Etter møtet med Brann i Bergen søndag reiser Kjartansson til München for å møte resten av Island-troppen der Tippeligaen er representert med Sandnes Ulf-keeper Hannes Thor Halldórsson, Branns Birkir Mar Sævarsson og Viking-spiss Jon Dadi Bödvarsson i tillegg til Vålerenga-spissen.

Også Sævarsson og Bödvarsson dropper Estland-kampen for å spille 3. runde i cupen i Norge.

- Det er alltid interessant med spillere som scorer mye mål. Man vet aldri når en spiller flytter til en bedre liga, men jeg er ikke overrasket over at han har slått til. Også tidligere har han vist at han har gode ferdigheter, sa Lagerbäck til VG om Kjartansson forrige uke.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder