United-smell knuste Solskjærs siste håp

Første tap for Sunderland på Old Trafford siden 1968

FØRSTE TAP SOM MANAGER: Manchester Uniteds vikarmanager Ryan Giggs kan ikke ha blitt veldig imponert over hva laget hans fikk til mot Sunderland lørdag. Foto: Pa Photos

Giggs røk på sitt første tap: - Jeg føler meg helt tom

(Manchester United - Sunderland 0-1) Ryan Giggs (40) røk på sitt første tap som Uniteds vikarmanager. Selv om Cardiff stort sett kan skylde seg selv, betyr det at Ole Gunnar Solskjær & Co. tar den tunge veien ned i Championship.

 • Mikal Aaserud

Artikkelen er over seks år gammel

- Jeg føler meg helt tom. Spillerne var helt tomme og jeg vet ikke hvorfor. All ære til Sunderland, de er i god form og de skapte de største sjansene. Vi manglet kvalitet på den siste tredjedelen, sier Ryan Giggs etter kampen, ifølge BBC.

Han fikk jobben med å lede United de siste fire kampene av sesongen etter at David Moyes fikk sparken. Hvem som blir den neste permanente manager-løsningen er fortsatt i det uvisse.

- Jeg kan ikke si noe om den neste manageren. Jeg konsentrerer meg bare om neste kamp. Kvaliteten i garderoben er der fortsatt, vi bare viste det ikke, sier 40-åringen.

Kjemper om Europa League

For Manchester United og Ryan Giggs del handlet kampen mot nedrykkskandidat Sunderland om å ta deres andre strake seier og legge press på Tottenham om den siste Europa League-plassen.

Men litt lengre nord i England satt nok Ole Gunnar Solskjær - i hvert fall som han så laget sitt gå mot nok et tap - og håpet at gamleklubben ville gi ham en sårt tiltrengt utstrakt hånd i kampen mot nedrykk.

Sunderland-seier og Cardiff-tap ville bety nedrykk for nordmannen i Wales.

En scoring av Sebastian Larsson etter en halvtime på Old Trafford - for øvrig Sunderlands første seier på Old Trafford siden 1968, og tre mål av Newcastle på St. James' Park sørget for at nettopp det skjer.

Wickham-assist

TAKKET FANSEN: Målscorer Sebastian Larsson etter kampen. Foto: Reuters

United slet i det hele tatt med å skape flere store sjanser mot Sunderland. Kampplanen for Gustavo Poyets menn minnet mistenkelig om José Mourinhos i kampene mot Liverpool og Atlético Madrid. Bussen skulle parkeres og kontringer tas.

Etter 30 minutter kom første tegn på at den fungerte.

Connor Wickham gjorde et flott forarbeid og serverte Sebastian Larsson foran mål. Svensken takket og bukket, sendte i vei en avslutning mot lengste hjørne, der David de Gea aldri nådde frem.

Brant store sjanser

Hjemmelaget imponerte ingen etter scoringen. TV-bildene viste at selv Sir Alex Ferguson på tribunen slet med å konsentrere seg om det som skjedde ute på gressmatta.

De rødkledde kom til én stor sjanse like etter hvilen. Javier Hernández var nære å sette ballen i mål fra kort hold, men ble i siste liten blokkert. 12 minutter senere var det igjen oppofrende forsvarsspill som hindret Nemanja Vidic etter en corner.

Sunderland sjanse-bonanza

Og derfra og ut handlet faktisk alt om gjestene.

Innbytter Emanuele Giaccherini traff stolpen etter 71 minutter, mens Fabio Borini smalt ballen i tverrliggeren.

Noen sluttspurt fra Ryan Giggs' utvalgte kom aldri og dermed er det fortsatt fordel Tottenham i kampen om Europa League.

Poyet: Sa takk til spillerne

ENGASJERT: Mye stod på spill for Sunderland og manager Gus Poyet. Til slutt tok de en imponerende seier mot Manchester United lørdag. Foto: Pa Photos

Etter en imponerende rekke på tre seire (mot Chelsea, Cardiff og nå United) i tillegg til ett poeng mot Manchester City de siste fire kampene, er Sunderland nesten på trygg grunn. Bare Norwich kan hindre ny Premier League-kontrakt. Både Cardiff og Fulham er klare for Championship.

- Jeg har sagt lenge at vi skal slåss til siste slutt og for en kamp vi spilte i dag, sier Sunderland-manager Gustavo Poyet, ifølge BBC.

- Jeg sa «takk» til guttene etter kampen. Dette var tøft og det var øyeblikk hvor de så virkelig slitne ut. Men vi håndterte situasjonen og null baklengs er enormt, sier uruguyaneren.

PS: En gledelig nyhet sett med United-øyne er i det minste at Robin van Persie var tilbake på banen etter seks ukers skadeavbrekk. Nederlenderen fikk en snau halvtime på banen i dag.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool38323385335299
2Manchester City382639102356781
3Manchester United381812866363066
4Chelsea382061269541566
5Leicester City381881267412662
 • Champions League
 • Europaliga
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykk

Les også

 1. Seks nordmenn rykket ned

  NEWCASTLE / OSLO (VG)(Newcastle - Cardiff 3-0) Cardiff og Fulham rykket lørdag ned fra Premier League etter å ha tapt…
 2. Giggs vurderer ny sesong som spiller

  Usikkerhet rundt egen trenerfremtid gjør at Ryan Giggs (40) vurderer å gå løs på en 25.

Mer om

 1. Premier League

Flere artikler

 1. Solskjær vil ikke høre snakk om nedrykk

 2. Giggs søvnløs av spillervrakinger: - Noen var skuffet

 3. Uniteds verste sesongstart siden 1992

 4. Van Persie nær comeback i United-trøyen

 5. Solskjær ydmyket av gamleklubben i siste serierunde

Fra andre aviser

 1. Solskjær og Cardiff håper på Giggs-hjelp

  Aftenposten
 2. Norsk nedrykksdrama i Premier League

  Aftenposten
 3. Mener den første store Solskjær-testen kommer senere

  Aftenposten
 4. Poyet fikk sitt mirakel, Sunderland overlevde

  Aftenposten
 5. Van Persie: - Vi tapte to poeng

  Aftenposten
 6. Kontroversiell utvisning hjalp Manchester United til storseier

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder