NÆRMER SEG MADRID: Gareth Bale virker å være nær en overgang til Real Madrid. Spilleren skal allerede være enig med klubben om sine personlige betingelser. Foto: Getty Images
NÆRMER SEG MADRID: Gareth Bale virker å være nær en overgang til Real Madrid. Spilleren skal allerede være enig med klubben om sine personlige betingelser. Foto: Getty Images

BBC: Bale enig med Real Madrid

Blir tidenes nest dyreste fotballspiller, ifølge spansk sportsavis

FOTBALL

Lamela, Eriksen og Chiriches skrev under for Spurs

Villas-Boas har fått bruke over én milliard kroner i sommer

(VG Nett) Gareth Bales (24) forventede overgang til Real Madrid virker å være nært forestående.

Publisert: Oppdatert: 30.08.13 22:47

BBC melder at spilleren er enig med klubben om sine personlige betingelser, mens AS hevder at en av tidenes dyreste overganger nå er sluttført.

Skal man tro den spanske sportsavisen, som har gode kilder i Real Madrid-miljøet, blir nemlig ikke waliseren historiens mest kostbare fotballspiller.

Den rekorden tilhører fortsatt Cristiano Ronaldo, dersom opplysningene om en overgangssum på 735 millioner kroner inkludert klausuler. Portugiseren kostet til sammenligning 776 millioner kroner med dagens eurokurs da han ble hentet til den spanske hovedstaden fra Manchester United sommeren 2009.

Også Daily Mail har skrevet at overgangen kan bli kunngjort fredag, men foreløpig har den offisielle bekreftelsen latt vente på seg.

Sky Sports sine kilder hevder på sin side at Spurs lar overgangen hale ut i tid til etter søndagens Nord-London-derby mot erkerival Arsenal på Emirates Stadium.

Presenterte Lamela

Samtidig har Tottenham presentert to spillere som kan være tiltenkt å erstatte Bale, Erik Lamela og Christian Eriksen.

Argentineren, som kommer fra Roma, og dansken, som kommer fra Ajax, poserte begge smilende med Spurs-trøyer på London-klubbens hjemmeside.

Tidligere på dagen ble også den rumenske forsvarsspilleren Vlad Chiriches også klar for Tottenham. Dermed har manager André Villas-Boas fått fullmakt fra ledelsen til å bruke over én milliard kroner på nye spillere siden sesongslutt i mai.

LES OGSÅ: Her er alle sommerens Premier League-overganger

Fanget opp Bale-pakke

Det har vært sagt og skrevet mye om sommerens store overgangssaga i europeisk fotball, som nå ser ut til å nærme seg slutten.

I Madrid har man forberedt velkomsten av Bale i dagevis allerede, og store ting er tydeligvis på gang.

Blant annet fanget AS opp en forsendelse med fotballsko fra 24-åringens skosponsor i Tyskland som var adressert til Real Madrid med Bale som mottaker. Tidligere uken solgte en offisiell Adidas-butikk i Paris Real Madrid-drakter med «11 Bale» trykket på ryggen. Dessuten står scenen som ble satt opp på ærestribunen på Santiago Bernabeu forrige helg fortsatt.

LES OGSÅ: Bale-verdi fra 28 til 810 millioner på fire år

Ifølge BBC er det imidlertid ennå litt arbeid som som må unnagjøres før hvittrøyene kan gjennomføre en grandios presentasjon på Santiago Bernabeu, slik de pleier når nye «galacticos» ankommer klubben.

- Enigheten om personlige betingelser er uavhengig av forhandlingene mellom Real Madrid og Spurs om sum og strukturering av avtalen. Det som gjenstår er at Spurs formelt må akseptere Real Madrids tilbud og deretter bli enige om hvordan det skal presenteres for omverdenen, sier BBC-reporter Dan Roan til eget nettsted.

Her kan du lese mer om