Vaagan Moen: - Min situasjonen er satt på vent

Sportsdirektør Bjarmann: - Spillerne er informert

POPULÆR: Petter Vaagan Moen er en av Kanari-fansens favoritter. Her hylles han etter 4-3 over Brann tidligere i år. Foto:Berit Roald,NTB scanpix

LSK-spillere tvinges ned i lønn

Lillestrøms mest profilerte spillere må belage seg på dårligere lønn hvis de signerer nye kontrakter med klubben i høst.

Artikkelen er over fem år gammel

Petter Vaagan Moen, Johan Andersson og Palmi Palmason har utgående avtaler i år. Men ingen av dem har hastverk med å fornye later det til.

Bjørn Helge Riise som har kontrakt med LSK ut neste sesong sier til VG at han ønsker samtaler med ledelsen allerede i år med tanke på fremtiden.

– Jeg kan ikke gå inn i lønnsforhandlingene. Men spillerne er blitt informert om vår nye struktur, sier Torgeir Bjarmann.

Med «struktur» mener LSKs sportsdirektør det nye lønnsregulativet på Åråsen. Lønnstaket skal være satt til 850.000 kroner – uten at Bjarmann vil bekrefte tallet – og at det må investorbidrag til for å finansiere lønn over det maksimale beløpet som klubben har vedtatt.

Den økonomiske situasjonen i LSK har vært mer enn anstrengt i lang tid. Det er kuttet flere årsverk i administrasjonen. I sommer troppet energiselskapet Hafslund opp på Åråsen for å stenge av strømmen. En regning på flere hundre tusen kroner var gått til inkasso.

På vent

Petter Vaagan Moen skal være en av de best betalte spillerne i LSK. Han kom til klubben fra Queens Park Rangers for to år siden. Etter at LSK hadde tapt for et særdeles effektivt Stabæk i Tippeligaen (2–0) søndag fortalte han dette om sin egen fremtid.

– Min situasjon er satt på vent. Ut over det har jeg ingen kommentar, sier Petter Vaagan Moen.

Ifølge Bjarmann fikk Vaagan Moen beskjed i sommer – da han var aktuell for Brann – at han ikke kunne forvente seg like lukrativ avtale ved neste kontraktsforhandling.

– Petter (Vaagan Moen), Johan (Andersson) og Palmi (Palmason) er blitt informert. Det skjedde allerede i sommer. Vi hadde også lønnskutt i februar. Det har ligget der lenge hva som kom til å skje, sier Bjarmann.

Bjørn Helge Riise ble hentet fra Fulham (da i Premier League) til LSK med investorhjelp for to år siden. Han ønsker en samtale med ledelsen i høst om fremtiden. Ut over 2016. Og han er forberedt på trangere tider.

– Jeg må garantert ned i lønn. Men vi finner vel en løsning til slutt, sier Bjørn Helge Riise.

Haglund venter

Magnus Haglund sier til VG at han vil avvente til neste måned før han gir LSK-ledelsen et svar. Svensken har hatt en god sesong i Tippeligaen. LSK kjemper om seriebronse. Men har havnet bak Rosenborg og Strømsgodset etter søndagens tap for Stabæk.

– Haglund står øverst på listen vår, men han er også attraktiv på det svenske markedet, sier Bjarmann.

Etter hva VG forstår er den gamle LSK-kjempen Runar Kristinsson den mest aktuelle til å ta over som trener hvis Haglund slutter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder