FORLATER SVERIGE: Kjetil Wæhler, her fra en landslagssamling i fjor, er ferdig i IFK Göteborg. En retur til Norge er høyst aktuelt.
FORLATER SVERIGE: Kjetil Wæhler, her fra en landslagssamling i fjor, er ferdig i IFK Göteborg. En retur til Norge er høyst aktuelt. Foto:Vegard Wivestad Grøtt,NTB scanpix

Wæhler: - Vil bli den eldste som har spilt i norsk eliteserie

FOTBALL

Selv om Kjetil Wæhler (38) er ferdig i IFK Göteborg, har han ingen problemer med å sette seg nye mål som fotballspiller.

Publisert: Oppdatert: 29.09.14 14:58

- De fleste spillere har en topp mellom 25 og 30 år. Jeg merker at jeg bare blir bedre for hvert år som går, sier Wæhler til svenske Aftonbladet.

I kveld er 38-åringen på banen når «blåvitt» møter Djurgården. Når den kampen er overstått, har han bare fire igjen som IFK Göteborg-spiller.

Nylig fikk nemlig Wæhler beskjed om at han ikke får forlenget kontrakt med klubben. Grunnen er at det skal satses mer på yngre spillere.

- Jeg kan nok få plass på de fleste lag i Skandinavia fremdeles. Det er jeg ikke redd for å si. Jeg vet hva jeg står for og har fremdeles mange gode år igjen på fotballbanen, sa 38-åringen til VG etter at saken ble kjent.

Vil hjelpe IFK

Aftonbladet har sett på IFKs statistikk med og uten Wæhler på banen. De skriver at klubben presterer langt bedre når nordmannen spiller.

- Jeg har sett de tallene. Forhåpentligvis smitter mine holdninger over på lagkameratene mine også, slik at også de presterer bedre når jeg er med, sier Wæhler.

38-åringen innrømmer at det var kjedelig å få beskjed om at IFK ikke ville forlenge kontrakten hans.

- Men det var viktig at jeg fikk beskjed tidlig. Jeg har fire barn og en kone med firma i Oslo. En annen spiller hadde kanskje senket seg ned etter noe slikt, men jeg vil hjelpe IFK Göteborg til en medalje og til Europacup-kvalik også neste år, sier Wæhler.

Norge-retur?

Til VG fortalte Wæhler nylig at en retur til norsk fotball er høyaktuell. Han har hus i Oslo, og det er ifølge ham selv til hovedstaden familien uansett kan tenke seg å flytte i framtiden.

Nå kan det skje relativt raskt.

- Jeg vurderer alt som kommer, men det kan være litt trøblete å begynne opp et annet sted i Norge nå, uttalte han til VG for noen uker siden.

Av Aftonbladet får Wæhler spørsmål om en trenerkarriere kan være aktuelt, men det er 38-åringen en smule skeptisk til. Uansett ønsker han foreløpig ikke å tenke på hva som skal skje etter at karrieren er over.

- Et mål for meg er å spille på høyt nivå når jeg har fylt 40 år. Eller å bli den eldste som har spilt i norsk eliteserie.

Vålerenga-legenden Thorleif «Toffa» Olsen har rekorden. Han var 41 år og 332 dager da han spilte sin siste toppseriekamp i oktober 1963.

Her kan du lese mer om