Fredheim Holm tangerte egen scoringsrekord

MÅL! Her kommer Alexander Sørloth alene med keeper Michael Langer og vipper inn 1-1-målet på Ullevaal. Foto:Audun Braastad,NTB scanpix

Sørloth og Olsen sjokkerte VIF: – En arroganse som straffes

ULLEVAAL (VG) (Vålerenga - Bodø/Glimt 1-2) Glimt-junior Alexander Sørloth (19) og Glimt-senior Trond Olsen (31) leverte hver sin praktscoring - og kuppet seieren på Ullevaal.

 • Sindre Øgar

Artikkelen er over fem år gammel

- Dette betyr veldig mye og gir oss energi. Det har ikke gått vår vei denne sesongen, så det er kjempedeilig at ballen rullet vår vei denne gangen, sier Alexander Sørloth til VG.

– Denne seieren betyr alt. Når du ser hva som skjer rundt oss på tabellen, så har det utrolig mye å bety. Vi er egentlig fornøyde med å få med oss ett poeng når det bikker 86-87 minutt. Men dette viser at det ikke nytter å gi opp, sier matchvinner Trond Olsen til VG.

VG LIVE:Les fyldig kampreferat her!

Fornøyd er også trener Jan Halvor Halvorsen etter årets første borteseier selv om han innrømmer at Glimt søndag kveld hadde «stang inn».

– Vi kom ikke hit for å underholde. Det får hjemmelaget gjøre, sier Halvorsen.

Irritert Rekdal

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal var ikke fullt så fornøyd.

- Vi kaster vekk tre poeng. Værsågod, her er tre poeng Bodø/Glimt! Ta dem med hjem til nord, sier Rekdal til VG.

– Vi er ikke gode nok. Vi hadde motstanderen på gaffelen i 80 minutter og de var knapt inne på vår halvdel, men målene vi slipper inn er av typen «værsågod - her får dere ballen slik at dere kan score». Det sier seg selv at dette er meget skuffende. Vi mangler det elementære, den siste «driven» til å slåss og krige, kjempe og absolutt ville vinne på slike dager. Klart vi har uflaks som scorer bare ett mål, men det betyr ikke at man skal gi motstanderen to. En arroganse som straffes, vil jeg kalle det, sier VIF-trener Kjetil Rekdal til TV 2.

Sørloth: - Spilt 3. div i det siste

Alexander Sørloth var like kald som pappa Gøran Sørloth i glansdagene – og hakket mer elegant – da han på frekt vis chippet inn 1-1-utligningen på Ullevaal knappe ti minutter før slutt.

- Jeg har spilt litt tredjedivisjonsfotball for Glimt 2 i det siste, og da har jeg hatt noen sånne avslutninger. Jeg har vendt meg til å se på keeperen. Når han legger seg ned, så prøver jeg å chippe den i motsatt. Det har funket så langt, beskriver Sørloth til VG.

På overtid banket Trond Olsen inn 2-1 til Bodø/Glimt - i et oppgjør der Vålerenga-dominansen til tide var stor. Dermed røk Oslo-laget som storfavoritt på eget gress - slik de også gjorde mot Aalesund i slutten av april.

HOPPENDE GLAD: Sørloth feirer foran de tilreisende fra Bodø. Foto:Audun Braastad,NTB scanpix

– En flott avslutning, men det som skjer i forkant er nesten like flott, sa Drillo om Sørloth-scoringen på TV 2 – og kalte Glimt-overgangen et skoleeksempel.

Stolpetreff

Like før utligningen misbrukte Rasmus Lindkvist en eventyrlig mulighet til å gi Vålerenga 2-0, men svensken traff bare stolpen.

Vålerengas ledermålet kom etter et såkalt mønsterangrep fra trekløveret Ghayas Zahid, Deshorn Brown og Daniel Fredheim Holm. Sistnevnte møtte Browns markkryperinnlegg, og curlet kula småkunstnerisk opp i hjørnet.

– Avslutningen er praktfull, beskrev tidligere landslagssjef Egil Olsen – i dag ekspertkommentator på TV 2.

Scoringen var Fredheim Holms femte for sesongen, og det er faktisk tangering av bestenotering for den teknisk begavede 29-åringen. I løpet av ti tidligere sesonger i Vålerenga og Rosenborg har han bare maktet fem ligamål én gang tidligere – i debutåret 2004.

Vålerenga dominerte tidvis stort i første omgang, men det var likevel langt mellom gullsjansene. Bodø/Glimt lå lavt og kompakt – og med Viueux Sane som hærfører kriget Glimt-spillerne godt og smart.

Deshorn Brown burde ha fått ballen i nettet på én av sine to kjempesjanser, men jamaicaneren misset begge. Den første, som han fikk servert av Daniel Fredheim Holms godfot, hadde muligens blitt annullert for offside.

Mer om

 1. Vålerenga Fotball
 2. Bodø/Glimt
 3. Norsk fotball

Flere artikler

 1. Matchvinner Olsen: - Rosenborg kan bare holde seg unna Sørloth

 2. Vålerenga rotet bort seieren i Bodø

 3. Tredje strake hjemmeseier for Vålerenga: - Vi er ikke friskmeldt

 4. Centimetre fra å senke VIF på overtid: – Hadde fortjent mer

 5. Takket Aabrekk for seieren over Vålerenga

Fra andre aviser

 1. Svakt Vålerenga tapte alt på overtid

  Aftenposten
 2. Rasende Rekdal etter sjokktapet: − En brutal arroganse

  Aftenposten
 3. Rasende Rekdal etter sjokktapet: − En brutal arroganse

  Fædrelandsvennen
 4. Vålerengas medaljehåp forsvant etter Olsen-scoring

  Aftenposten
 5. I Bodø tar vi det vi får

  Aftenposten
 6. Braaten feiret 33-årsdagen med praktscoring

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder