BLIR STOPPER: Håvard Nordtveit - her med Jonathan Parr (t.v.), Morten Gamst Pedersen og Mats Møller Dæhli (bak) og Vegard Forren (t.h.) blir midtstopper på landslaget. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Høgmo omskolerer Nordtveit på landslaget

PRAHA/OSLO (VG) Landslagssjef Per-Mathias Høgmo røpte tirsdag at han vil bruke Håvard Nordtveit (23) som midtstopper på landslaget.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Håvard er i en spennende fase: Blir han stopper til slutt - eller blir han sentral mitdbanespiller. Det blir interessant å se nå. Jeg kan ikke ta ut laget til Borussia Mönchengladbach, men vi har tatt ham ut som stopperalternativ først og fremst, sier Høgmo på en pressekonferanse i Praha tirsdag ettermiddag.

Norge møter Tsjekkia i Praha klokken 18.30 onsdag. Kampen vises på Viasat 4. Høgmo vil ikke røpe om Nordtveit starter onsdagens oppgjør.

- Vi signaliserer at vi har troen på ham som stopper når vi tar ham ut som stopper, sier Høgmo.

Nordtveit har 12 landskamper for Norge, og spilte sist mot Sveits i EM-kvaliken 10. september i fjor. Under Drillo ble Nordtveit brukt som midtbaneanker - og også for klubblaget har 23-åringen blitt definert som midtbanespiller.

GJØR ENDRINGER: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo under pressekonferansen i Praha tirsdag. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Denne sesongen har Nordtveit bare spilt 411 Bundesliga-minutter. Bare fire ganger har han vært i Borussia Mönchengladbachs startoppstilling.

Under landslagets januaropphold i Abu Dhabi fortalte Høgmo til VG at han var på jakt etter en stoppersjef. Han etterlyste også bedre fysikk på det norske laget.

- Han har god fart, er ballsikker og er en god duellspiller. Jeg har hatt signaler på at de (Mönchengladbach) har vurdert ham der (som stopper), forteller Høgmo.

Landslagssjefen melder om fulltallig tropp på ettermiddagens trening i Praha. Bare Alexander Tettey (knetrøbbel) trener alternativt, men han er forventet kampklar i morgen.

- Hvis vi klarer å skape mellom fem og sju målsjanser og ikke gir bort mer enn fire-fem sjanser, så vil det være et godt kampbilde, mener Høgmo.

- Forventer du å dominere mot Tsjekkia, at dere ha mer ballbesittelse enn motstanderen?

- Nei, det er ikke noe mål. Vi vil se et aggressivt hjemmelag med ny trener. Det første kvarteret blir det en del fysikk, og når du går over i spillfasen, skal vi være dyktige i det etablerte angrepsspillet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder