Start-keeperen sikret poeng fra egen halvdel

Håkon Opdal beklaget feiringen: – Klarte ikke holde noe tilbake

VIF-Burchert: – En feil ingen kan forklare. Det er kun min skyld

OSLO (VG) (Vålerenga - Start 1-1) Her jubler Start-keeper Håkon Opdal (33) ellevilt etter å ha scoret fra egen halvdel på Ullevaal stadion. På overtid reddet han også det ene poenget.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Opdal løp helt opp til midten av banen for å ta et frispark 66 minutter ut i kampen på stillingen 1-0 til Vålerenga.

Fra rundt én meter inne på egen halvdel klemte Odda-karen ballen opp mot VIF-målet på ikke spesielt imponerende vis, men ubegripelig nok gikk kula mellom fingrene på Sascha Burchert og tverrliggeren.

– Jeg trodde ballen landet oppå nettet. Det tok ett sekund før jeg skjønte det var scoring, men da alle jublet var det bare å henge seg på, sier Opdal til VG.

VG LIVE: Vi fulgte kampen minutt for minutt her!

Hverken tilskuere eller spillere så ut til å fatte hva som hadde skjedd før de så Opdal legge ut på en jubelrunde i midtsirkelen. I pressesonen etterpå beklaget mannen alle ville snakke med de voldsomme jubelscenene.

– Jeg ble litt revet med siden scoringen var så viktig for oss. Jeg klarte ikke holde noe tilbake, men jeg føler med keeperen på andre siden. Det var ikke så bra. Det var null tanke bak det som skjedde etterpå, forklarer Opdal og bekrefter at det som blir en «YouTube-hit» er hans første scoring noensinne.

– Jeg kan ikke si at jeg skjøt. Det blir håpløst. Han redder jo den 999 av 1000 ganger.

Les også: De «umulige» fotballscoringene (VG +, krever innlogging)

Lei seg

SCORET: Håkon Opdal (t.h.) stoppet Daniel Braaten og VIF. Foto: Jon Olav Nesvold , NTB scanpix

Vålerenga-keeper Sascha Burchert var førstemann i pressesonen etter kampen og svarte på de mange spørsmålene om giganttabben før dusjen «for å bli ferdig med det».

– Jeg trodde ballen skulle gå over mål. Det er bare å beklage. Dette er en tøff dag for meg. Det er vanskelig å forklare hva jeg føler. Det er en feil ingen kan forklare. Det er kun min skyld at vi ikke tar tre poeng, sier den innleide tyskeren til VG, og svarer følgende på spørsmål om han tror Kjetil Rekdal nå velger Michael Langer mellom stengene neste helg:

– Denne feilen har ikke noe med kvalitet å gjøre. Det er mer en «blackout». Sånt skjer én gang i livet. Jeg har spilt veldig bra de siste kampene og må bare se fremover.

Rekdal var mer interessert i å snakke om alle mulighetene hjemmelaget misset (8-2 i favør VIF) enn Burcherts feil etter kampslutt.

– Vi må score mer enn ett mål. Der ligger det største problemet. Klart vi ble brutalt straffet, og jeg kan ikke huske sist jeg så en scoring fra midtstreken, men vi hadde nok sjanser til å sette 2-1 etterpå. Det er ikke sånn at Sascha gjør det der med vilje. Å henge ham ut er ingen vits, sier Rekdal.

BEKLAGET FEIRINGEN: Opdal (t.v.) sammen med VIFs Burchert etter kampen. Foto: Jon Olav Nesvold , NTB scanpix

To på rad uten tap for Start

Ett poeng betyr mye for Start som dermed har spilt uavgjort i to kamper på rad under Bård Borgersen. Vålerenga har nå vunnet under halvparten av hjemmekampene denne sesongen og kan trolig glemme medalje.

Allerede etter ti minutter kunne hjemmelaget tatt ledelsen da målscorer Opdal var passiv. Et langt frispark fra Christian Grindheim traff stolpen før Rasmus Lindkvist ikke klarte å pirke inn returen fra kort hold.

Åtte minutter senere var det en gammel Skeid-duo som sørget for hjemmeledelse. Daniel Braaten var råsterk da han kjempet til seg ballen, stormet inn i feltet og la inn til navnebror Fredheim Holm som bredsidet inn ledermålet.

Noen meter bortenfor pressetribunen satt skadde Morten Berre og Moa, også de med en fortid i Skeid, og applauderte.

Start skapte lite, men kunne utliknet etter en halvtimes spill da Michael Christensen styrte et frispark like utenfor stolpen. Sørlendingene var likevel heldige som ikke lå under mer til pause. Ett minutt før hvilen løp Ghayas Zahid alene gjennom, men Opdal reddet glimrende.

Byttet ut to halvveis

Trener Kjetil Rekdal gjorde to endringer ved pause uten at det hadde stort å si for kampbildet. Utlikningen kom midtveis i andre omgang på en måte ingen kunne forutse.

Vålerenga trykket på etter 1-1-scoringen og trodde de hadde avgjort et kvarter før slutt da Zahid traffs vipp traff tverrliggern og Braaten nikket inn returen, men linjemannen vinket korrekt for offside. To minutter før slutt styrte innbytter Elias Mar Omarsson et innlegg like utenfor.

På overtid så Vålerenga ut til å sikre en fortjent seier, men Opdal imponerte igjen da han stoppet Braatens nikk fra kort hold. Sekunder senere traff ballen hånden til Starts Jørgen Hammer innenfor 16-meteren uten at dommeren reagerte.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder