SPENTE: Vegard Hansen (t.v.) og Kjetil Rekdal etter kampen mellom Vålerenga og Mjøndalen på UIllevaal stadion 16. mai. Foto: Heiko Junge , NTB scanpix

Tror Norge kan sjokkere i Roma

VG spurte Tippeliga-trenere om de tror på norsk EM-fest tirsdag

VG har spurt seks Tippeliga-trenere om oppskriften på norsk seier i Roma tirsdag, og hvordan de tror kampen faktisk vil ende. Flere tror Norge kan vinne 1-0 og feire EM-plass allerede i kveld.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Dette er hva de svarte:

Kjell Jonevret, Viking-trener:

– Skal man noen gang vinne eller ta poeng mot Italia, er det kanskje en bra dag siden de allerede er EM-klare og spilte kamp for tre dager siden. Jeg kan tenke meg de sparer noen spillere, men det er ikke alltid det hjelper da som kommer inn også er veldig, veldig gode. På Ullevaal forsøkte Høgmo med eget spill og holde ballen i laget. Jeg tror vi skal glemme det nå. Vi må tenke litt flyt. Og jeg tror ikke Norge skal spille en åpen fotballkamp. Det hadde vært dumt.

– Hvordan tror du det ender?

– Det blir tøft, og jeg tror Norge skal være glade for å komme til play off. Men det hadde vært «kul» om de klarte det! Jeg krysser fingrene for en skrell i Roma. Skal jeg være positiv tipper jeg 1-0-seier, men jeg satser ikke penger på det.

Les også: Skremt av Italias hjemmerekke: – Må spille vår beste landskamp – noensinne

Kåre Ingebrigtsen, Rosenborg-trener:

– Jeg har spilt to landskamper mot Italia. Vi vant den ene og de utliknet i det 90. minutt i den andre. Dette er mulig. Det handler om marginer. Vi må være solide defensivt og sette sjansene. Det har skjedd langt større mirakler i fotball enn at Norge slår Italia i Italia.

TROR PÅ NORGE: RBK-trener Kåre Ingebrigtsen. Foto: Tor Erik Schrøder , NTB scanpix

– Hvordan tror du det ender?

– Vi vinner 1-0!

Kjetil Rekdal, Vålerenga-trener:

– Selvfølgelig må vi ha en maksimal prestasjon. Det er punkt én. Og kanskje i tillegg ha marginene på vår side. Jeg tror ikke vi vinner denne kampen med en middels prestasjon. Alt må klaffe og sitte fra start. Det blir viktig å holde nullen lenge. Havner man bakpå og må score to mål blir det fryktelig vanskelig mot et italiensk lag. Det holder for Norge å score ett sent mål.

– Hvordan tror du det ender?

– Jeg tror det blir en målfattig kamp. Hjertet håper selvsagt på en norsk overraskelse, men fornuften sier vi må være godt fornøyde med ett poeng. Jeg mener det er 10-15 prosent sjanse for norsk seier.

Erling Moe, Molde-trener:

– Norge kan klare dette, men de må opptre klokt og kynisk defensivt, unngå pasningsbrudd på vei fremover og samtidig tørre å sende folk i angrep når de rette anledningene byr seg. Dette går på å ta gode valg, så kan det gå bra.

HÅPER PÅ NORGE: Molde-trener Erling Moe. Foto: Laurie Dieffembacq , Afp

– Hvordan tror du det ender?

– Jeg kan være litt tulling å si 6-0 til Norge, men jeg tror dette blir en tett og tøff affære. Jeg tror det laget som er flinkest i valgene sine vinner kampen.

Vegard Hansen, Mjøndalen-trener:

– Jeg har ikke satt meg så dypt inn i dette for å være ærlig. Jeg legger dette i hendene på Høgmo, men jeg vil anbefale det vi har fått seirer på denne sesongen: flaks. Det er den beste strategien. Nei da, altså Norge må nok ha litt flaks, men jeg syns det er mange gode spillere på landslaget nå. Det er ikke sikkert det blir et stormløp mot det norske målet da Italia ofte ligger lavt. Med litt marginer får vi uttelling på en dødball eller en annen sjanse.

– Hvordan tror du det ender?

– Jeg er redd Italia vinner 1-0, slik de pleier.

Jan Halvor Halvorsen, Bodø/Glimt-trener:

– Det er mye positiv energi i det norske laget de bør bruke i denne kampen her, og jeg tror ikke de tenker på Italias gode statistikk. Det er så klart veldig gode på hjemmebane, men Norge er inn i en god stim. Jeg tror faktisk Norge har en ok sjanse.

– Hvordan tror du det ender?

– Jeg tror vi overrasker og vinner. Det blir så klart veldig tøft, da Italia er gode, spesielt på hjemmebane, men jeg tror vi har en god mulighet.

VGs oddstipper Rolf Brown er enig i mye av optimismen til de seks Tippeliga-trenerne. For Norge har spilt med en fin trygghet i høst. Og med unntak av tvilsomme Per Christian Skjelbred stiller laget skadefritt og med selvtillit. Videre tror han at nøkkelen i kveld vil være å ri av det første presset, og så gradvis forsøke å jobbe seg inn i kampen.

Her kan du lese våre vurderinger av dagens øvrige oddsobjekter

Nå er Italia alt kvalifisert, og det er ikke godt å si hvor stor motivasjonen er. Tenker spillerne på den småkronglete veien til førsteseeding i EM-gruppespilltrekningen, eller har de mer et øye til nært forestående klubbmatcher i serie og e-cuper?

Vertene har noen tunge forfall på midtbanen i Andrea Pirlo, Daniele De Rossi og Marco Verratti.

VG LIVE: Følg kampen på VG Live

Men Italia har en «grusomt god» hjemmestatistikk i kvaliksammenheng med kun tre hjemmetap siden 1980. Vi frykter at den forbedres i kveld fordi Norge ikke kan regne med et kroatisk feilskjær i Malta og trolig må i angrep - uavgjort hjelper ikke stort for Per-Mathias Høgmos utvalgte. Hjemmeoddsen er satt til 1,80, spillestopp er kl. 20.40 og TVNorge viser matchen.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder