LEGGER OPP: New York Red Bulls Thierry Henry takker fansen etter en kamp mot DC United i november. Foto:Adam Hunger,Ap

Henry legger opp - blir TV-ekspert

37-åringen: – Jeg har takknemlig for å ha opplevd en fantastisk karriere

Thierry Henry (37) vender tilbake til London, men avslutter ikke karrieren med et siste opphold i Arsenal.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Franskmannen har nå bestemt seg for å legge opp, melder Sky Sports. TV-kanalen blir samtidig Henrys nye arbeidsgiver da han skal jobbe som fotballekspert sammen med blant andre Gary Neville.

For to uker siden forlot Henry MLS-klubben New York Red Bulls etter 4,5 år i USA. Han uttalte da at han ville bruke tiden fram til jul på å tenke over framtiden samtidig som han takket blant andre nordmannen Erik Solér som hentet ham til klubben i juli 2010.

– En spesiell takk til Erik Solér, Hans Backe, Gerard Houllier, Andy Roxburgh, Mike Petke, alle mine lagkamerater, teknisk personale, medisinsk personale, alle som arbeider i Red Bull-organisasjonen, MLS og selvfølgelig eieren Mr. Mateschitz, som med visjon og lidenskap brakte meg til denne fantastiske byen, skrev Henry på sin Facebook-side.

Statue utenfor Emirates

Henry, som scoret 51 mål og leverte 42 målgivende pasninger på 122 kamper for Red Bulls, huskes best for sine prestasjoner i Arsenal der han har fått sin egen statue utenfor Emirates Stadium som klubbens toppscorer gjennom tidene. I London var han en del av 2003/2004-laget som gikk 49 kamper på rad uten tap.

GODE VENNER: Thierry Henry og Arsene Wenger. Foto:Ian Kington,Afp

Det ble spekulert i om Henry skulle avslutte karrieren med en tredje periode som Arsenal-spiller, men spissen har nå spilt sin siste fotballkamp.

I løpet av sine 123 landskamper for Frankrike, der han også er tidenes mestscorende, har 37-åringen blant annet vært med på å vinne både VM og EM. Henry har også scoret mål for Monaco, Juventus og Barcelona. I Spania var Henry med å å sikre seks store trofeer på ett år under Pep Guardiola.

– Jeg har takknemlig for å ha opplevd en fantastisk karriere som spiller med mange utrolige øyeblikk. Nå kan jeg ikke vente med å begynne på neste kapittel hos Sky Sports. Jeg har spilt for noen av verdens beste lag og nå blir jeg en del av det beste TV-teamet, sier Henry til kanalen.

Neville gleder seg

Franskmannen, som har planer om å starte opp trenerutdanning i januar, slutter seg til et ekspertteam som blant andre inkluderer tidligere storspillere som Gary Neville, Jamie Carragher, Jamie Redknapp og Graeme Souness.

– Vi har vært heldige i England som har fått se Henry på sitt beste i karrieren. Han har vært en av de beste spillerne i verden. Selv om man holdt med et annet lag, kunne man ikke unngå å nyte synet av ham på banen. Det er alltid synd når noe slikt tar slutt, men jeg ser frem til å jobbe med ham, sier Sky-ekspert Gary Neville.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City85122791816
3Arsenal84311311215
4Leicester City8422147714
5Chelsea84221814414
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder