STØTTE I TAHITI: Om Tahiti skulle bestemme, hadde Pogba fått mye å feire på mandag.

STØTTE I TAHITI: Om Tahiti skulle bestemme, hadde Pogba fått mye å feire på mandag. Foto:Giampiero Sposito,Reuters

Her er de rareste gullballen-stemmene

Tahiti-journalist stemte på Paul Pogba som verdens beste

Ronaldo og Messi unnlot å stemme på hverandre

Når hele verden skal stemme på verdens beste fotballspiller, dukker det opp én og annen overraskelse.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Paul Pogba (21) virker for eksempel å ha gjort et godt inntrykk i Tahiti.

Stillehavsøyas medierepresentant hadde nemlig den talentfulle franskmannen på aller øverste plass, som eneste land. Totalt fikk Juventus-stjernen bare 0,4 % av den totale poengsummen.

Også Vanuatum, Ecuador, Bhutan og Lesotho setter pris på midtbanespillerens prestasjoner, og tildeler han en andreplass.

Sergio Ramos, som fikk færrest stemmer av de 23 finalistene, fikk i det minste god drahjelp av sine lagkamerater. For Spanias landslagssjef Vicente del Bosque og Real Madrid-kameratene Cristiano Ronaldo og Iker Casillas var tre av de til sammen bare åtte som stemte på stopperkjempen.

Av alle FIFA-landene som hadde en stemme, virker Bermuda å være mest treffsikre med sine. For det var det eneste landet der både kaptein-, trener- og media-representantene stemte på vinnerne i riktig rekkefølge.

Ingen rival-stemmer

Verken Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo, spillerne som har duellert om gullballen de siste fire årene, valgte å stemme på noen andre enn lagkameratene - og derfor ikke sine argeste rivaler.

Argentineren hadde Angel di Maria, Andres Iniesta og Javier Mascherano på sin topp tre. Ronaldo gikk på sin side for Sergio Ramos, Gareth Bale og Karim Benzema.

VALGTE MASCHERANO: Roy Hodgson, England-sjef, hadde hverken Messi eller Ronaldo på sin liste. Foto:,AP

Også Belgias kaptein Vincent Kompany gikk for en patriotisk variant, og hadde Courtois, Hazard og nederlandske Arjen Robben på sin liste. Dermed hadde han ingen av de tre finalistene med.

Mest oppmerksomhet har imidlertid Englands landslagssjef Roy Hodgson fått (ekstern lenke). Han valgte en noe defensive trio bestående av Javier Mascherano, Philipp Lahm og Manuel Neuer.

Tidligere toppspiss Gary Lineker er ikke imponert:

- Ronaldo og Messi er i særklasse planetens beste spillere. Hvordan er det mulig at de ikke kunne være blant dine topp tre? spurte han på nettsamfunnet Twitter.

Slik stemte de norske

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo hadde Ronaldo på første, Arjen Robben på andre og Manuel Neuer på tredjeplass, og vraket dermed Lionel Messi. Aftenpostens Lars Tjærnås gikk for Ronaldo på første, Neuer på andre og Messi på tredje.

Og landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred gikk for Ronaldo på første, Zlatan Ibrahimovic på andre og Messi på tredje.

- Jeg tror ingen andre vinner gullballen før Ronaldo og Messi legger opp, fortalte Skjelbred til VG etter kåringen.

Hvert år offentliggjøres listene på hvem de forskjellige representantene stemte på (ekstern PDF-lenke). Like årlig er debatten om de merkeligste stemmene og også påstandene om stemmefusk. I år er det Morten Olsen og Arda Turan som har stått frem med anklager mot FIFA.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder