Stor VG-kåring: Robben er årets beste midtbanespiller

I fjor ble han nummer to i VGs kåring av årets beste midtbanespillere. I år har Arjen Robben (30) spilt seg helt til topps.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Mye takket være Robbens strålende VM i sommer. Nederlenderens toppnivå har vært gigantisk en stund, og når han får det meste til å stemme i et VM – så blir han vurdert som årets beste midtbanemann i VGs førjulkåring.

Konkurransen på midtbanen er beintøff. David Silva, Andrea Pirlo, Javier Mascherano, Franck Ribery (fjorårets vinner), Andres Iniesta, Alexis Sánchez og Cesc Fabregas er knallsterke navn som ikke er inne på topp 10-listen.

VG-sporten har kåret årets beste keeper og forsvarer, og vil i morgen kåre årets beste spiss. Bli med i diskusjonen i kommentarfeltet om hvem som har vært den beste midtbanespilleren. Hva synes du om VG-sportens rangering?

Arjen Robben var kanskje VMs beste spiller. Han scoret to i 5-1-seieren over Spania. Han scoret det første i 3-2-seieren over Australia. Og han svevde seg inn til straffesparket som sendte Nederland til kvartfinalen – på overtid – da Mexico-kaptein Rafael Marquez satte ut foten.

Filmingen har gjort at mange har problemer med å akseptere den lille nederlenderen, men få kommer i «filmbare» situasjoner oftere enn Robben.

Ripe i lakken

Han hadde overlegent flest driblinger av VMs midtbanespillere (lyktes med 34 av 50, ifølge Opta). Eden Hazard og Ángel Di Maria lyktes riktignok med en større andel, men ingen som var så aktive som Robben.

Til tider var han et angrep alene for Nederland, som i kvartfinalen mot Costa Rica, der Robben-dribleriene ikke ga uttelling. Men Robben scoret i straffesparkkonkurransen som sendte Nederland videre.

Han gjorde det samme da det ble tap i straffesparkkonkurransen mot Argentina i semifinalen.

Kommentar: Artisten vinner alltid

30-åringen leverer også scoringer jevnt og trutt for klubblaget, og i høst er han blant Bayern Münchens mestscorende. Men det ble en solid ripe i lakken for Robben & co i Champions League-semifinalen mot Real Madrid i vår (0–5 sammenlagt).

Nedturen rammet også Toni Kroos, som er nummer to i VGs kåring av årets beste midtbanespillere. Begge slo altså voldsomt tilbake i VM.

VGs jury:Trond Johannessen, Truls Dæhli, Øyvind Brenne, Sindre Øgar, Øyvind Herrebrøden og Knut Espen Svegaarden

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder